Саопштења

Стефановић: Политика коју представља председник Вучић омогућила је Србији значајан економски раст

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 09.11.2020.

 

Небојша Стефановић

члан Председништва Српске напредне странке

 

"Они који данас износе бесмислене критике показују само колико дубоко не разумеју концепт мини шенгена. Не разумеју колике се могућности отварају за Србију, за наше компаније и производњу, за пласирање робе произведене у Србији на та тржишта, за изградњу инфраструктуре која ће повезивати земље и олакшати транспорт људи и робе и укупно отворити економске перспективе за нашу земљу.

Сви они који то данас не разумеју и који се затварају у прошлост само показују колику штету би направили својој земљи и колико би штетно за наш народ било када би се они вратили на власт. Јасно показују да су недорасли да се баве озбиљном регионалном и стратешком политиком. Политика коју представља председник Александар Вучић омогућила је Србији значајан економски раст, боље плате и пензије и огроман број нових радних места.

Људи у време чије власти је просечна плата била око 300 евра, упорно критикују чињеницу да она данас износи више од 500 евра и дају лицемерне изјаве у којима тврде "само нама дајте власт, дајте нама фотељу, па ће све да крене на боље и биће све сјајно и бајно“. Исти они у време чије власти су плате биле 300 евра, сада обећавају 1.000 евра. Баш како су Драган Ђилас и Млађан Динкић обећавали и акције од по 1.000 евра у своје време како би победили на изборима 2008. године.

Реално је оно што је обећао председник Александар Вучић, а то је да ће на реалним основама плата у Србији 2025. године бити на нивоу од 900 евра. Реалност је и да нису ни Ђилас, ни Тадић, ни Јеремић, у време када су били на власти, правили ауто-путеве, тунеле, нису опремали војску и полицију, нису инвестирали у инфраструктуру државе, нису правили Клинички центар у Нишу нити реновирали Клинички ценатр у Београду, нису радили ни на отварању Народног музеја и Музеја савремене уметности. Све је то урађено када је одговорност за бољи живот у Србији преузео Александар Вучић и то јесте разлог због којег му грађани пружају огромно поверење."

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА