Саопштења

Томић: Вучићу је једино важан народ и Србија

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 23.03.2023. 

 

Зоран Томић 

члан Председништва Српске напредне странке

 

Сваком новом изјавом тајкунска и антидржавна опозиција само показује шта су им прави приоритети. Никада њима интерес Србије и њених грађана нису били важни, већ долазак на власт и да заседну у фотеље. Неки су жељни тога макар на 9 месеци, а други да своја злодела наставе, након што су их грађани 2012. године прекинули у томе. Тако НАТО генерал и познати дезертер Здравко Понош прижељкује некакав црногорски сценарио да се скине Вучић са власти. Прижељкивали су и арапско пролеће у Србији, а Примерак њихове елите Срђан Миливојевић је и на твитеру призивао сценарио канализације за Андреја и Данила Вучића. Жељни су крви и освете, јер једина политика коју заступају је реваншизам, због чега им је једина ствар о којој причају су избори. Кад год су изборе призивали увек су им се обили о главу и увидели да је народ уз Вучића и да му даје пуни легитимитет да се за Србију бори. Оваквим понашањем, називањем да Вучић по Србији организује некакав циркус, а да су очигледно грађани Србије, на десетине хиљада њих који су ту да подрже председника Србије неки циркузанти, говоре о њиховом односу према нашем народу.

Кад је Понош, дезертер из Хрватске, добио прилику да као свеж политичар помогне грађанима са Косова и Метохије и укључи се у тим за разговоре са Приштином он је то одбио, без икаквог двоумљења. Сад се нуди грађанима Србије као неко ново лице и решење за њихове проблеме, а први корак увек су им избори. Па најављује како сад оснива странку, а једино питање које се поставља са које стране стижу новци за ту активност. Вероватно да ће се ићи по тајкунски опробаном моделу, да се нека већ постојећа подрум странка купи и прикаже као новоформиран политички фактор на сцени. То је учио од два његова велика ментора, Јеремића и Ђиласа. 

Народу Србије нису потребни никакви тумачи да увиде како се Вучић бори за грађане и поруке које су дошле после разговора у Охриду су јасне. Нема повлачења, нема предаје, нема гажења Устава Србије и нема признања лажне државе. То су ствари које је Александар Вучић обећао грађанима Србије и то је политика коју он даље спроводи. Занимљиво је како се Понош, али и остали тајкунски и антидржавни следбеници олако позивају на Брисел и Вашингтон кад треба нешто против Вучића да се каже. Позивају се на исте оне изворе које свакодневно пљују, говоре да раде против Србије и да су они против њих, па иду до те мере да их њихов Владимир Гајић назива виртуелним окупаторима Србије. Очигледно је да грађанима дају сигнале које амбасаде посећују, па неки иду мало више на исток, а други на запад. Никако да оду међу грађане Србије и са њима да разговарају. Мада, не морају, јер Вучић је стално међу народом и са грађанима ради на решавању свих проблема и једино је народ тај који ће дати оцену о његовом раду. После првог мандата су га оценили са највишим оценама због чега је на изборима апсолутно и убедљиво победио дезертера Поноша који је имао огромну подршку тајкуна, њихових медија и агентура са стране и што ни Вучићу ни народу никад неће опростити. Не морају, јер се он на њих и не осврће, Вучићу је једино важан народ и да Србија иде крупним корацима ка светлој будућности.

 

 

 

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА