Саопштења

Томић: Жути тајкуни да схвате да су грађани ти који на изборима одлучују

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 13.09.2021. 

 

Зоран Томић 

члан Главног одбора Српске напредне странке и народни посланик

 

Маске мафијаша из бившег режима предвођених Драганом Ђиласом и Мариником Тепић су дефинитивно пале. Никад они нису намеравали да седну и да са неким разговарају о изборним условима, нити их дијалог занима. Цела прича око разговора уз подршку странаца је била фасада за припрему онога у чему су најбољи, а то је да ломе, руше и кроз насиље уништавају. Сада говоре како су незадовољни предлогом који је дошао из Брисела, истог оног где је Ђилас својим немуштим енглеским тужио Србију и њене грађана пред странцима да му не дају да је зајаше мимо воље грађана и настави своју пљачку. Очигледно да је 619 милиона евра данас за тајкунски стандард премало, јер се лоповска фамилија Мултиком мултипликовала па траже још, сви да се задовоље. Код њих никад алтернатива насиљу није ни постојала, једина алтернатива била је да их Брисел устоличи на власт у Србији и да њихове функције постану ваљда наследне. Пошто тога нема, а неће ни бити, наставиће бивши режим по старом а то значи насиље, каменице и упадање у установе.

По ко зна који пут, свесно или не, отворено говоре о томе шта би радили да су на челу државе, а све то клеветнички приписују садашњој власти. Нису се научили да ако они имају амнезију, грађани Србије од те болести ипак не пате, већ и данас одлично памте њихове пљачкашке приватизације, распродају државне имовине, злоупотребу јавног положаја, њихово агитовање и резолуције да Србе и Србију прогласе геноцидним, док сами иду по свету да се извињавају коме стигну.

Каже Мариника Тепић да не може на души да носи терет ако се неком грађанину нешто деси током протеста, али да друго решење немају? Видели смо како "не може" у јулу прошле године, па и ономад док су били на власти, када су неподобне грађане отворено линчовали, а у спрези са својим криминалцима радили на њиховом прогону из градова у којим зиве. Заборавила је Мариника очигледно своју тамну прошлост, вероватно под истим утицајем под којим је кокошке у Моровићу видела као дилере дроге. 

Нека схвате тајкуни и њихове упосленице да су грађани ти који на изборима одлучују ко ће их представљати на челу државе. Да су људи у овој земљи то много пута већ јасно рекли и да ће то поново учинити врло радо. Изборни услови су свакако побољшани у односу на време тајкунског мрака, а они који су искрено желели да у томе допринесу нису се крили иза странаца, већ су директно о томе разговарали у Народној скупштини. Нису ни Ђиласу ни Мариники проблем изборни услови, проблем им је Александар Вучић, који је зауставио њихове криминогене активности, пљачкање народа и државе и који својим радом и политиком Србију чини бољим местом за живот грађана. Због тога је подршка коју добија од народа огромна, и зато народ неће дозволити да насиље на улици бира ко ће владати Србијом. Време је да Ђилас и његова свита прихвате своје место на сметлишту политичке историје. Мада нико данас не очекује превише од кукавица које се воље грађана плаше.

 

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА