Саопштења

Вучевић: Насиље није политика, најоштрије осуђујем вечерашње дивљање вандала

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 08.07.2020.

 

Милош Вучевић

потпредседник Главног одбора Српске напредне странкe

 

Насиље није политика, и најоштрије осуђујем вечерашње дивљање вандала на улицама Новог Сада и покушај да запале Градску кућу – један од симбола Новог Сада!

Ово монументално здање током претходних 125 година издржало је „ударе“ разних политичких ветрова, и срамно је што је нашу Градску кућу данас, пред очима јавности, покушала да демолира и спали група хулигана са фантомкама и капуљачама. У току непријављеног протесног окупљања ти вандали су вечерас разбијали и просторије Српске напредне странке, и улазна врата зграде Радиотелевизије Војводине.

Потпуно је јасно да су ови вандалски и кукавички напади политички инструисани, и да представљају дирекну последицу позива Ђиласа, Нога и осталих из Савеза за Србију, који су синоћ насилним упадом у Народну скупштину покушали да изведу државни удар. Овакву климу у друштву стварају управо они који су поражени на изборима 21. јуна. Не смемо да дозволимо даљу ескалацију насиља. Не смемо да дозволимо да дође до тачке кључања и да због њихових болесних политичких амбиција страдају невини људи.

За гласове Новосађана се бори радом и резултатима, а не каменицама, бакљама и молотовљевим коктелима. Позивам надлежне државне органе да учине све да се стане на пут хулиганском и уличарском понашању, и да починиоце привреду правди.

 

 

 

Служба за информисање

Српска напредна странка