Саопштења

Вујадиновић: Потребно је да се дају одговори ко је крив за хиљаде смрти Срба

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 24.08.2021.

 

Милимир Вујадиновић

 народни посланик и председник Одбора за дијаспору и Србе у региону 

 

Да би једном причу између крвника Орића и Србије завршили, потребно је да се сви злочини које су починили, он и његове хорде над Србима и Бошњацима у Подрињу, процесуирају и дају одговори ко је крив за хиљаде смрти Срба, али и Бошњака у Сребреници и Братунцу.

Потребно је и да се утврди какву су то агресију извршили вековни становници педесетак српских села у Братунцу и Сребреници, где су јединице Насера Орића побиле 3800 Срба, у великом броју жена и деце.

Потребно је да се утврди и улога Насера Орића, на Петровдан 1992. године, када је јашући на коњу кроз похарано српско село Залазје, где је на најсвирепији начин убијено 69 становника, узвикивао: „Хватај живе четнике! Ни мачке не остављај!"

Потребно је да се утврди ко је у Залазју наредио затварање људи у подруме, а потом њихово спаљивање на начин да се у те исте подруме убаце запаљене аутомобилске гуме.

Потребно је да се утврди, да ли је Насер Орић тих дана, лично заклао судију Слободана Илића. Све то је потребно утврдити и за села Залужје, Бјеловац, Сикирићи, Лозничка Ријека и десетине других која су доживела исту или сличну судбину од стране злочиначких хорди Насера Орића.

Ако ли је, пак, до сведочења, на која се Орић и слични позивају, најбоље је почети од сведочења Ибрана Мустафића или сведочења Хакије Мехољића, ратног шефа сребреничке полиције, човека задуженог за очување закона, који Насера Орића директно оптужује за смрт најмање 1000 сребреничких Бошњака.

Да би причу између Србије и Насера Орића завршили, потребно је утврдити све ово наведено, али и много тога везаног за друга злодела која су починиле јединице Насера Орића и тзв. Армије БиХ у Сребреници и Братунцу.

А ако разни Орићи, Тахировићи, Цикотићи и њима слични ретроградни политичари и ликови прошлости, мисле да ће лажним оптужбама на рачун Србије спречити њеног председника да говори о злочинима почињеним над нашим народом, или о лицемерју оних који се сопственим злочинима поносе и злочинце амнестирају, а Србе оптужују за сопствена злодела - жестоко су се преварили.

Нема начина да га зауставе у решености да брани наше народне и државне интересе, наше право на истину, правду, слободу, живот и будућност - све оно што би нам такви и данас радо ускратили, па им зато храбар и способан лидер нашег народа неиздрживо смета. Баш као што неће зауставити очигледан и убедљив напредак Србије и српског народа, под вођством српског председника Александра Вучића. Србија ће наставити да брине о својим сународницима и држављанима у Републици Српској и ФБиХ, поштујући Дејтонски мировни споразум и нудећи руку пријатељства и свим осталим народима који тамо живе.

 

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА