Саопштења

Вујичић: Лазовићу није стало до српског народа на Косову и Метохији

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 21.09.2022.

 

Данијела Вујичић

народна посланица 

 

Када најважније српско национално питање, тему Косова и Метохије, Радомир Лазовић покуша да сведе на ниво естрадне позорнице, он говори највише о себи и показује да му је више стало до фолк хитова него до српског народа на Косову и Метохији. 

Поразно је да Лазовић на животне проблеме Срба са КиМ указује наративом Аљбина Куртија, ловца на српске главе који најбоље међу нама криминализује да би могао над утамниченим Србима да са лакоћом обави свој крајњи циљ - етнички чисто Косово. Па вам је песма ТИ ЛУТАШ БЕБО вероватно исто оно што и Куртијев како је једном рекао "залутали метак" у српско дете. 

Косово и Метохија није питање тренутка једног говора или једног бесмисленог интервуја оних који навијају само за једну страну, а то је страна Приштине. 

Виолином омчом којој Лазовић дави Београд и заступање њених ставова је у складу са политиком такозваног независног Косова која им је обома заједничка. Сва људска права  из повеља Виолине ЕУ су за Србе нестала на Јарињу и Брњаку. 

Зато питам - Због чега Лазовићу ниси упутио стихове Виоли да та БЕБА лута када је у питању право на поштовање међународног права, слободан избор, право на слободу кретања, право на правично суђење и процесуирање злочина над Србима? 

Десет  година непрестане борбе за сваки живот, свако дете на КиМ нашег председника Александра Вучића у суженом маневарском простору остављеном од претходних власти, суочен са ужасним притисцима да се питање КиМ реши на штету Срба и Србије, наишло је на разумевање и апсолутну подршку народа на КиМ. 

ДОК ТО СХВАТИШ, НАСТАВИ ДА ЛУТАШ БЕБО!

 

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА