Саопштења

Вујовић: Пристојна, демократска Србија неће устукнути пред хулиганима

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 09.07.2020.

 

Ирена Вујовић

чланица Председништва Српске напредне странке

 

Вандализам и насилан упад у Народну скупштину Србије, напад на припаднике полиције чега смо нажалост и синоћ били сведоци у Београду, дивљање на улицама, паљење и уништавање имовине која припада свим грађанима су за најжешћу осуду. Очигледно је да се ради о добро организованом, агресивном политичком протесту који нема никакве везе са корона вирусом, већ има за циљ насилно преузимање власти.

Поражавајуће је то што неки брутално насиље и вандализам покушавају да представе као миран грађански протест. Пристојни гађани своје незадовољство потенцијалним увођењем мера у борби против ковида-19 не би изражавали паљењем и уништавањем свог града. Овде се ради о организованој групи хулигана и политичких екстремиста који не желе ништа добро својој земљи и грађанима, што су доказали изазивањем насиља и нереда на улицама.

Страшно је што представници лажне политичке елите чија су идеологија и програм насиље, а циљ власт без избора јер подршку у народу немају, не одустају од својих болесних политичких амбиција и покушаја дестабилизације Србије, доводећи тиме у опасност и здравље свих грађана.

Пристојна, демократска Србија неће устукнути пред хулиганима и батинашима и увек ће бити и стању да сачува мир и стабилност и заштити своје грађане и имовину, рекла је Вујовић.

 

 

 

Служба за информисање

Српска напредна странка