Саопштења

Жарић Ковачевић: Опозиција ставља у први план личне интересе

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 03.04.2024.

 

Јелена Жарић Ковачевић

члан Председништва Српске напредне странке

 

По ко зна који пут опозиција је изневерила грађане, сасвим сигурно онај део грађана који је за њихове представнике гласао - без имало стида, стављајући у први план личне интересе. Играти се са вољом грађана, играти се политичара, а уствари свесно злоупотребљавати овлашћења и позиције, коси се са свим моралним принципима парламентарне демократије, али и политичке сцене генерално.

Наиме, испоставиће се да је прича о дијалогу о изборним условима и примени препорука ОДИХР-а само покривање неуспеха - који су доживели на изборима, али и оних који их тек чекају на сваким следећим изборима, на свим нивоима. Нажалост, изгледа је код опозиције идеја бојкота провејавала већ више месеци уназад, али их уверавам да ћемо њихов пораз на изборима сасвим сигурно видети. Сигурна сам и да ћемо их видети на улици како шетају због незадовољства сопственим одлукама, али то је већ проблем који морају да реше у својим редовима. Није нормално да дођете на колегијум, да би се договорили око питања која су важна за државу и грађане, и да онда одбијете сваки договор, алтернативу или решење. Није нормално ни да тражите имплементацију препорука ОДИХР-а, а да онда кажете да вас то не интересује. Једино што су представници опозиционих посланичких група донели на колегијум је ултиматум - и то такав да у једном делу захтева кршење закона. На тај начин опозиција је показала неозбиљност и апсолутно одсуство бриге за грађане Србије.

Представници посланичке групе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" поново су показали ширину, вољу и жељу да сарађују, учествују у дијалогу са представницима опозиције, а све због добробити наших грађана. На крају, очекујем убедљиву победу Српске напредне странке у Београду и свим локалним самоуправама у којима се очекује одржавање избора, јер смо ми ти који су показали озбиљност, марљивост и бригу о грађанима Србије.

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ 

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА