Вести

4. број СНС Информатора


Драги пријатељи,

 

После добијања датума за почетак преговора са Европском унијом, Србији тек следе највећи напори. Сада је тренутак да се више него икада окренемо раду, јачању економије и поправљању животног стандарда. Неопходно је да у себи пронађемо више снаге, борбености и жеље за реформама, како би модернизовали државу.

Први пут после двадесет и више година приоритет у раду Владе биће рад и економија, а не политика. То је огромна промена коју ћемо морати да прихватимо. Пред нама је најтежи период, бројна одрицања и велике промене. Циљ нам је да наша генерација сада савлада муке и тешкоће, да би генерацијама које долазе обезбедила и боље и више.

Европска унија поставила је тешке захтеве пред нас и нису очекивали да ће Србија бити толико озбиљна и одговорна, и да ће тако брзо на њих одговорити. Изненадило их је то што је по први пут неко заиста радио, што није лагао, није причао, већ се заиста трудио. Србија је сада у региону, Европи и свету постала поштованија неко икада у последњих 25 година. Постали смо поуздан, озбиљан и одговоран партнер. И Европска унија то добро зна. Не постоји ствар коју смо обећали, а да нисмо испунили.

Ипак, улазак у ЕУ и добијање датума неће решити наше проблеме. Мораћемо да живимо од сопственог рада јер у Унији има солидарности, али не и милостиње. Неће други радити уместо нас. Морамо да постанемо свесни тога да нема пречица, да је рад једини начин да се напредује и стигне до циља.

Зато сам увек и, пре свега, тражио одговорност у нашој странци, па тек онда код свих других. Од тога не могу да одустанем, зато што мислим да ми морамо да будемо пример. Српска напредна странка има највећу подршку коју је нека политичка странка имала у историји модерне Србије. Ипак, никада и нигде се не понашамо осионо, ни бахато. Тихо и скромно радимо и даље, и трудимо се остваримо још боље резултате. Свако од нас зна да је под рефлекторима јавности и да грађани Србије имају право да кажу шта мисле о његовом раду, на основу резултата које је постигао.

Позивам вас зато да се трудимо још више и још боље, на сваком пољу, и по сваком питању. Интереси наше земље и народа увек морају да нам буду на првом месту.

 

Београд, јул 2013.

Председник Српске напредне странке,

Александар Вучић

 

Прочитајте Информатор у целини