Вести

Аграрни буџет у складу са захтевима према селу

Он је објаснио да су услови за бољитак на селу да аграрни буџет буде прилагођен ономе што Србија тражи од свог сељака, као и да се "много тога сељаку обезбеди бесплатно", при чему, додао је, мисли на квалитетне саднице за оне који се баве воћарством, и на приплодна грла за оне који се баве сточарством.

Николић је додао да они не би морали да враћају држави то што су добили, јер ће се ефекат осетити на тржишту, биће јефтинија храна за оне у граду, а Србија ће морати мање да улаже из буџета.

Сељаке, како је додао, треба подучити како се организују у сељачке задруге, које могу да извозе, увозе и да нађу трајне партнере.
„Мислим да ћемо село прилагодити углавном руском тржишту које може да откупи све вишкове које произведемо", рекао је председник Србије и додао да се мора успоставити систем у којем не би било места за шпекуланте, прекупце и накупце. Србија мора, како је истакао, да награди рад, а на селу не може да роди ако није било рада:
"Овде се оловком не оре, не копа и не жање, овде се у све улаже тежак рад", истакао је он.

Николић је рекао да је потребно у Министарство пољопривреде изабрати озбиљне људе, људе из науке, али и из праксе, људе који брину о селу, а не о томе да ли ће неко од богатих људи добити привилегију од које ће вратити министру, заменику, помоћнику или неком другом.

„Наш циљ је да Србију лишимо криминала, а чак и овде је криминал раширио своје пипке", казао је Николић и додао да би, да се он пита, за министра пољопривреде поставио Горана Кнежевића, некадашњег и садашњег градоначленика Зрењанина.

Он је такође нагласио да људи које је народ изабрао морају бити са тим народом и да је зато и он данас тамо где се обавља жетва:
"Желим да уведемо праксу да људи које народ изабере на функције део свог радног времена живе и проводе са народом. Желим својим примером да покажем и онима које ће скупштина да изабере да буду у влади, да распоређују новац који народ сакупи, да морају мало више времена да проведу међу људима који су их бирали, да није само изборна кампања време када се обилази Србија, већ да увек у току обављања свог мандата свако мора да нађе времена да види да ли се нешто променило од времена када је последњи пут био у фабрици, на селу“, поручио је Николић.

Он је рекао да - ако не успе у побољшању услова сељацима - треба сви да оду са власти.

Николић је подвукао да жели да подстакне људе да остану на селу, јер ће им бити много боље у будућности.