Вести

Апел грађана испред болнице

Желео бих, у име целе Српске напредне странке, и у његово име, да се захвалим свима вама, свим дивним људима који су данима по Србији протестовали на миран начин, не поломивши ниједно стакло. И нико од нас није украо ништа, да смо показали да се у свему разликујемо од њих, да смо показали да поштени људи хоће да мењају оне који су најгори. Они су, даме и господо, говорили како неко њих уцењује. А чиме смо их то уценили? Чиме? Само што смо тражили мале обичне изборе и ништа више. Тиме што смо тражили промене за нашу земљу? Што смо тражили да људи живе боље? Да имамо више инвестиција? Да буде мање пљачке и лоповлука. То је за њих уцена. Томислав Николић је победио зато што је показао да политичари могу поштено да се боре за интересе свога народа и да ништа не траже за себе, већ да се боре за Србију, за све њене грађане. А шта је њихов одговор? Њихов одговор је – ми смо победили зато што вам не дамо изборе. Јел вам то победа? Па биће избори и кад год да буду победићемо вас са више од 15 посто разлике. Они само не разумеју оно што пише на последњем плакату са ликом Томислава Николића и са његовим речима са митигна 16. априла – промене у Србији више нико не може да заустави. Џабе им панцири, џабе им жандармерија, џабе им све. Промене у Србији су незаустављиве.

Ми ћемо у наредном периоду, заједно са грађанима Србије, вођени Томиславом Никлићем, обићи сваки град у нашој земљи, свуда представити наш програм, нашу платформу, шта ћемо да урадимо у прва три месеца власти, у првих шест месеци власти, у првих годину дана власти, да људи виде и да имамо план и да Србију можемо да извучемо из кризе. Да коначно радници раде у својим фабрикама, да сељаци могу да зараде од пољоприведе. То ће нам бити најважнији посао. А ја вас молим, пошто је данас најтужнији дан у хришћанству  да останемо још неколико десетина минута само да нашем председнику покажемо колико нам је стало да он изађе што пре, јер нема коме да се правда. Представници режима су претходних дана говорили – треба му излаз, да ли ће писмо Патријарха, Филеа, овога, онога... Коме треба излаз?  Да ли је Тома Николић некоме нешто украо? Јел Тома Николић некоме нешто отео? Јел некоме неко зло учинио? Није, само је себе жртвовао и своје здравље за нормалну, пристојну и Србију будућности, Србију просперитета. У томе је разлика између њега и њих. У томе је разлика између вас и њих. И само хоћу  да вам кажем и да вас замолим, да великим аплаузом поздравимо и чланове породице Томислава Николића. А пошто нам предстоји Васкрс, пошто је у недељу, желим да ам кажем, да су уз Томислава Николића били, не само супруга Драгица и синови Радомир и Бранислав, већ и његови унуци, а ми га молимо да са унуцима проведе предстојеће празнике.

Драги пријатељи, пошто Томислав не може да устаје у овом тренутку, ја ћу вам још једанпут пренети његове две реченице, оно што је имао да вам поручи у најкраћем: врло брзо стаће на чело колоне оних који хоће промене у Србији, захвалан вам је на свему бескрајно, а вас молим, пошто се надам да ће некако да чује, а има чини ми се, много хиљада оних који ће му то и пренети, да једним великим аплаузом га поздравимо и да му кажемо да га чекамо да што пре изађе то боље за Србију.

Ја знам, даме и господо, колики је  ваш бес, али то „идемо на Дедиње“ оставите за неки други дан, не на Велики петак. Овде нисмо због Дедиња, него због Томислава Николића. Пратићемо цитате њихових лидера. Ја вас молим да на Велики петак не певате песме против Бориса Тадића. Само хоћу да вам кажем, немојте да мислите да било ко било шта добро мисли о Борису Тадићу и његовом режиму, али данас је Велики петак, а од њих се разликујемо и нећемо да шаљемо никакве поруке.
Некако ми последњих дана падају најгори задаци, па бих да вас замолим још једном у име председника наше Странке, останимо још неколико десетина минута, па вас молим да се, по ко зна који пут, сви мирно разиђемо, да Васкрс прославите у здрављу и весељу, а уверен сам и надам се да ће и Томислав Николић са својим породицом прослављати Васкрс, а после тога да ће нас повести путевима победе и слободе. Хвала вам.