Вести

Бабић: Србијa почиње да слави победе

Директор „Коридора Србије“ Зоран Бабић коментаришући то што такозвано Косово није примљено у Интерпол рекао је да полако почињемо да славимо победе, а не да живимо у поразима и да у њима налазимо оправдање.

Министарство унутрашњих послова, Влада, Небојша Стефановић, председник Вучић - могли су да кажу: "они имају тамо неке милионе, они ће уложити неке милионе, неке сатове, нека путовања, неке аутомобиле... И могли смо да спустимо руке и да кажемо: "изгубили смо и то је то". Нашли би оправдање, рекли би нешто, али шта је иза тога? Наш народ цени борбу, наш народ све више цени победе. Мени је јуче било јако симпатично када ме је моја мајка позвала и усхићено рекла: „Победили смо“. Тај оптимизам је сјајан - рекао је Бабић.

Како додаје из свих ових догађаја Приштина би морала да извуче поуке.

Поука је да са Србијом не може да се разговара језиком уцена, претњи, нових такси. Ми желимо да радимо на безбедности свих грађана на КиМ, ми желимо фер однос и само на тај начин можемо гледати у будућност. Ове ствари које су радили не воде никуда - оценио је Бабић.

 

Желимо да путеви буду безбедни и да служе генерацијама испред нас

Бабић је рекао да сви извођачи радова и на Коридору 10 и на Коридору 11 раде пуним капацитетом.

Време нас је ове године послужило. На позицијама на којима је то могуће радимо 24 сата. То су позиције на бушењу и анкерисању шипова, бетонирању шипова.. Желимо да путеви буду безбедни и модерни, да служе генерацијама испред нас, казао је Бабић.

Бабић додаје да је ауто-пут кроз Грделицу најзахтевнији и да је то најтеже градилиште у овом делу Европе.

То је сан многих генерација пре нас и у овом тренутку је завршен 98,2 одсто. Свакога дана морамо да се боримо за сваки део ауто-пута, навео је Бабић.

Према његовим речима за Моравски коридор предвиђен је новац из буџета за наредну годину.

То је коридор који ће спојити Коридор 10 и Коридор 11, између Појата и Прељине, у дужини од 109,9 километара. То је један велики инфраструктурни пројекат, казао је Бабић.

Према његовим речима, деоница Уб-Лајковац је део Коридора 11 и то је велика срамота за све оне који су учествовали у изради таквог пута.

То је чувени пут из њиве у њиву, који је рађен, а да ничему није служио. У њега је утрошено изузетно много средстава. Тај пут је пропао, а да није ни кориштен, рекао је Бабић.

 

 

 

Извор: Пинк