Вести

Бабић: Све што је влада урадила предуслови су за бољи живот

Све што је Влада Србије до сада урадила су предуслови за бољи живот грађана и тек предстоје важни системски кораци и реформе у друштву, а приоритет и наредних влада мора да буде отварање нових радних места, изјавио је данас шеф посланичке групе СНС Зоран Бабић.

"Приоритет сваке будуће владе треба да буде много више радних места, инвестиција, посла, бољи живот свих грађана и боље економско стање целог друштва, а пошто се он заснива на појединцима то подразумева и боље економско стање сваког појединца", рекао је Бабић Танјугу.

Бабић је додао да закони који ће бити донети не треба да буду само потреба на европском путу, већ животна и одржива потреба за реформама, како појединачним тако и целокупног друштва. Он је указао да у свакодневним животима грађана "кораци од седам миља ретко где могу да се направе и ретко где успевају" и да се до успеха долази низом малих корака, али када се корача непрестано и без застоја.

Када је реч о свакодневним потребама грађана, Бабић је навео да је много нагомиланих, комуналних и других проблема и као пример навео онај са пијаћом водом у Ужицу. Према његовим речима, ни престоница Србије, а посебно њене рубне општине, нису поштеђене комуналних проблема и немају до краја завршену путну, водоводну и канализациону инфраструктуру.

Бабић је нагласио и потребу за децентрализацијом Београда, наводећи да је лоше да се у престоници сва моћ сведе на једног човека, односно градоначелника, ма како се он звао.

"Српска напредна странка жели потпуну децентрализацију Београда, јер сматрамо да грађани Вождовца, Сурчина, Младеновца... најбоље знају шта су им потребе и шта желе да се уради од њиховог новца", рекао је Бабић.

Истичући да Београд мора да постане велико градилиште, он је додао да престоница Србије мора да има највише инвеститора и да у њој мора највише да се ради, што, како тврди, до сада није био случај. Бабић подвлачи значај пројекта "Београд на води" и наводи да се разговара са потенцијалним инвеститорима и да тај пројекат може бити покретач развоја, не само Београда, већ и промењене слике целе земље.

Према његовом мишљењу, да би реформски закони и мере успели, мора да их промовише, доноси и предлаже неко у кога грађани имају највише поверења и ко има највећу специфичну тежину у друштву. То је, како је рекао, први потпредседник владе и лидер напредњака Александар Вучић.

"Са друге стране, наредна влада мора да има знатно јачи капацитет и подршку у парламенту него што је то сада", сматра Бабић.

Он је и овога пута нагласио да сви, а поготово функционери, без обзира на ком се нивоу налазе морају да имају свест о смењивости и да зато морају да раде најбоље.

"Нисам сигуран колико сви политички актери у Србији такву политику схватају, прижељкују, желе да примене и да раде у таквом окружењу и арени", оценио је Бабић.

Он је подсетио и на значај борбе против корупције и криминала, европских интеграција и потписивање Бриселског споразума, наводећи да су све то предуслови како би међународној заједници и свету показали да Србија постаје уређено друштво са стабилним законодавством.

Борба против организованог криминала и корупције је, додао је, приоритет је актуелне владе, а верује да ће бити и будућих, јер је то, сматра Бабић, "борба против аждаје која има више глава и мали тренутак непажње, може да доведе до тога да их нарасте још". 

Бабић је закључио да су све то предуслови да грађани Србије живе боље и да се на Србију све више гледа као на земљу у коју вреди доћи, и то не само туристички.

 

 

Извор: Танјуг