Вести

Бацање ручне бомбе на Пинк показатељ стања у друшту

Напослетку, пре него што предам реч свом колеги Ђурићу, СНС изражава велико задовољство што је посета заменика председника СНС Вашингтону и САД прошла веома запажено, укључујући његове сусрете са званичницима Стејт дипартмента, као и његову презентацију и излагање на  „Вудро Вилсон“ институту у Вашингтону. СНС у том смислу подсећа  да је, с обзиром на положај Србије, на историјске околности, на геополитичко стање снага у свету изузетно важна, изузетно битна ствар да се постигну интензивнији, бољи и искренији односи са свим великим силама. За нас су подједнако важни односи и са Руском Федерацијом, а нарочито са највећом светском силом САД. Не можемо игнорисати чињенице, не можемо упирати прстом у око тамо где се то не чини и не можемо да се заваравамо. На нашем простору, у нашој земљи не може бити добра уколико немамо добар однос са свима онима који нешто у овом тренутку на кугли земаљској значе, а нарочито са највећом светском силом. Нама је потребан брз, што је бржи могући опоравак, нама су потребне стране инвестиције, јер смо у веома тешкој ситуацији. Уколико ова Влада није у стању да се бори са нагомилавањем економских, социјалних, па у овом случају и безбедносних проблема ова Влада треба да повуче частан и једини исправан потез у овом тренутку. Све зависи од једног човека. Потребно је да Мирко Цветковић поднесе оставку.

Марко Ђурић: Даме и господо новинари, СНС поставља питање шта је то још потребно да се у Србији догоди да би неко из власти преузео одговорност за несигурност, неиспуњена обећања, насиље које се ваља улицама и опште социјално и економско пропадање Србије. Обећавали су грађанима Србије напредак и бољу будућност, а одвели су Србију у ћорсокак и пропадање. Ко се то још у условима отворене сезоне лова на медије усуђује да представницима власти постави питање шта је са свим оним неиспуњеним обећањима везаним за 500.000 радних места, везаних за 300.000 станова, за 200.000 аутомобила који су требали да се производе у Крагујевцу. Има ли ико од представника власти одговор на сва питања која на улицама и у градовима широм Србије постављају грађани. Да ли постоји неко ко је спреман да преузме одговорност за неиспуњена обећаља и за све оно што се у Србији у овом тренутку дешава. Пропадање Србије захватило је нажалост све сегменте нашег друштва. Знање као врхунска вредност једног друштво од којег непосредно зависи и економски и сваки други напредак земље у потпуности је девалвирано. Да ли неко од представника власти може да понуди одговор на питање да ли је познати криминалац и мафијаш Љубиша Буха звани Чуме, заиста купио један универзитет, и ако јесте, ко је то дозволио. Каквим се то вредностима  уче они који представљају будућност у Србији! Да ли је потребно да сви који су у Србији икада стекли диплому и академско звање, попут радника Института за стрна жита у Крагујевцу, спале своје дипломе да би се представници власти тргли и учинили нешто. Примера неиспуњених обећања има довољно, не за једну конференцију за новинаре, него их има нажалост превише и за читаво једно заседање скупштине. Из овог и свих разлога које је побројао мој колега СНС сматра да из разлога субјективне и објективне одговорности председник Владе Републике СРбије господин Мирко Цветковић треба да поснесе оставку и пружи грађанима Србије шансу за нови почетак.

Ја вам се захваљујем, уколико има неких питања ми смо спремни да договоримо, уколико не, хвала што сте дошли на нашу конференцију.