Вести

Безумна кампања режима против Томислава Николића

Болест режима се зове страх од силаска са власти и како год да буде и шта год да буде тај процес је почео и он ће се завршити ове године. И режим ма како панично реаговао за перфоманс на којем ће бити 1000 или 2000 или 3000 људи не више, а ангажована је и полиција за вечерас, јер долазе они насилници да поново спопадну дивни режим и да руше правни поредак. Што се нас тиче ми прихватамо да смо ми криви за то што радници лупају ексере у своје шаке, ми смо криви што нас сваки сат времена 44 радника остане без посла, ми смо криви што свакога дана је Србија задуженија за 5,1 милион евра, ми смо криви што је 400.000 људи остало без посла, ми смо криви што у Србији нема страних инвеститора, све то прихватамо и криви смо зато што нисмо раније и зато нисмо имали довољно способности знања, енергије, можда и храбрости да срушимо режим који је најгори у историји Србије. Иначе, начин обрачуна са Томиславом Николићем и СНС подсећа на 1948. годину, јер тако су се обрачунавали са онима који другачије мисле. Ми ћемо за сутра спремити ко су политички аналитичари, личну карту њихову, ко их финансира, да видите да су сви лепо ухлебљени у државне институције, да видите колико пара од режима добијају и да видите зашто, како и на који начин морају да изговарају најгоре могуће бљувотине о СНС. Ако они мисле тиме што организују емисију у којој ће да исправе пет против једног тиме што ће да по цео боговетни дан говоре како је Ђинђићев акт био акт чудесан и милосрдни, а Томислав Николић је злочинац који тера и растерује инвеститоре и уноси нестабилност у Србију, мислим да су се грдно преварили и уверен сам не само да им грађани не верују, већ да само изазивају још веће незадовољство код народа у Србији.

СНС ће од данас интензификовати своје акције против режима, против безумника који воде овакву прљаву камапању против једног човека, против опозиционе политичке странке, желим да обавестим заменика председника ДС који је осим што се хвали да је инжењер сваки пут могао би да прочита и неку књигу па да научи шта је легитимитет, није легитимитет кад имате нереде на улици како он то замишља, легитимитет је значи да имате подршку вћине народа, легитимитет је кад је већи део народа уз вас, а не мора се изражавати ни у каквим немирима и нередима, али шта ћете, неки људи појма немају ни чиме се баве, ни шта говоре, ни о чему говоре. Знате, то зна и дете које иде у прву годину средње правно-биротехничке школе, е суштина је у томе што они немају легитимитет.Не зато што има или нема немира, јер да се немирима руши власт онда би их било увек, ал се власт руши тиме што се изгуби легитимитет па идете на изборе, а то што они не разумеју да су изгубили легитимитет тј већину у народу, то је њихов озбиљан проблем и то показује да нису дорасли и нису довољно одговорни и озбиљни политичари.

Са друге стране, морам да их обавестим да прекину да лажу и обмањују јавност да би Холандија била та уколико  би раније заказали изборе неку недељу, баш би та земља  намерно рекла - е нећемо сад да донесемо одлуку о подршци кандидатури за улазак у ЕУ, ми смо мало проверавали и ниједног тренутка ни од кога нисмо добили такву информацију. Дакле СНС ће вас обавештавати и полако ће се то ширити и на друге крајеве Србије протести против безумника и то на демократски и цивилизован начин, разуме се обраћаћемо се народу онолико колико нам буде дозвољено пошто су Шапер и Ђилас власници 90% медија у Србији кроз своје секунде, кроз свој утицај да ли ће то да буде преко Џеси или преко неког другог није ни важно. Ово мало простора што добијемо и на оно мало простора да нису политички аналитичари који нам псују мајку или много горе од тога у том простору ми ћемо позивати народ да се режиму супроставља. Наше срце је веће, наша памет је већа, наш разум је много већи од њих и верујте ми да они то не могу да победе.
Томислав Николић, пронађени су му први проблеми у, ја нисам стручан да се медицински изражавам, то је било пре сат времена на конференцији за новинаре, дакле пронашли су му крв у урину што, наравно није узимао воду и бубрези су почели да попуштају. Он је иначе човек који је одбио да пије воду и даље, они му дају некакву интровенозну терапију, шта год да је, нисам стручан за то, наравно ће пратити његово стање било да спава, било да какав проблем има они ће помагати да преживи, али је посебан безобразлук тај да сам видео да ДС говори да је кључно питање  - зашто је у овој а не у некој другој болници! Видим да су се полицијским подацима служили да ли негде има запослених, да ли су у блокади или нису, па чујем да су новинарима овде саопштавали како Тома Николић једе, пије итд. Па ја имам поруку за тог високог функционера ДС који иде од новине до новине и од телевизије до телевизије па се са таквим безумним лажима излази у полујавност а да то као у ствари није рекао имам поруку Томислава Николића а та реченица је да он ниједном функционеру ДС не жели да никада толико не једу и пију колико он данас једе и пије, али безумницима, људима који су у стању да овакво бруталне кампање организују а да човек није напао никог од њих, да човек није напао ниједну институцију, да их човек ничим није угрозио, већ себе и да такву бруталну кампању воде. Па то је безобзирност највишег степена, рекао бих незабележена у модерној инсторији Србије.
Изволите ако имате неко питање! Захвални смо људима који не учествују у хајци и харанги против Томислава Николића и СНС и оним политичарима који нису режимске слуге и морају да понављају оно што им се каже. Изволите?

Новинар: Господин Ђилас је јутрос рекао да  су се господин Николић и Тадић у последњих месец дана сусрели 4 пута, да ли је то тачно?
Александар Вучић: У последња два месеца, мислим да није тачно и знам само за један сусрет, али знам да су се и раније састајали, али да ли је било 2, 3 или 5 месеци заиста не знам, али је сасвим свеједно. Као што видите, резултата није било зато што Тадићу ништа друго није било важно  него да изгура своје. То је да ако може да избора не буде никада. Изволите!
Новинар: Патријарх српски је позвао господина Николића да прекине штрајк, јер овај начин није у хришћанском духу?
Александар Вучић: Немам коментар. Боље је да се уздржим. Изволите!

Новинар: Поменули сте Ђиласову изјаву у Кажипрсту где заиста оставља сумњу да нешто није у реду са клиником и да је она изабрана зато што ће тамо нешто да се сакрије. Господин Николић је иначе рекао да је хтео да иде на ВМА, али се предомислио. Зашто се предомислио, зашто није изабрао ВМА и тако би спречио све могућности....
Александар Вучић: Ма немојте, како би спречио Миро, ви то добро знате, како ћете да спречите некога ко је у стању да вам каже да је Тома Николић одговоран за недолазак инвестиција, они који су покрали све што су стигли у овој земљи, они који су инвеститорима забранили да у ову земљу уђу док њима не дају провизију и паре. Ви ме питате да ли је проблем у болници, па јел та болница илегална или легална, па у чему је проблем? Па јел ви сумњате да он негде једе и пије, а онда ме питате ако сумња Ђилас срам га било, мој коментар је срам га било, а порука Томислава Николића му је дабогда никада не јео и пио онолико колико он данас пије и једе. А знате ако мислите да је живот на цевчицама много леп и видим да то људи из ДС режимске слуге мисле да је много лепо и да је то уживање. Надам се да никада то неће доживети и надам се да никада неће имати прилику да виде како је то много лепо.

Новинар: Господине Вучићу да се надовежемо, ако може на ово питање, то је у вези са лекарима који се брину о здрављу господина Николића и они који говоре пред камерама какво је његово здравствено стање. Рецимо доктор Бабић за кога кажу да нема ни лиценцу да се бави тим послом, а нема чак ни лиценцу у процедури, то је  Лекарска комора Србије саопштила, просто зашто се страначки лекари узимају...
Александар Вучић: Ја мислим да треба да се стиде сви они, али апсолутно да се стиде и да их срам било и Драгана Ђиласа и све слуге медијске његове и Бориса Тадића који ће да говоре ко има лиценце а ко нема лиценце, јер не разумем на шта циљате. Ако вам је циљ да кажете да се нешто дешава да једе или пије, мој одговор вам је са срам вас било и мој одговор вам је такође дабогда никада не јели и пили онолико колико Томислав Николић данас једе и пије.
Новинар: Немојте да кунете!
Александар Вучић: Ја вас не кунем, него вам кажем клели су ови ваши коалициони партнери и немојте да измишљате.
Новинар: Ја нисам политичар, већ новинар
Александар Вучић: Како па ја сам приметио да сте ви најангажованији од свих режимских слуга.
Новинар: Јел можете да нам објасните шта је завршио тај лекар?
Александар Вучић: Не знам шта је завршио, баш ме брига шта је завршио. То је одлука Томислава Николића и он бира лекаре, али не бира слуге режимске него ће да бира људе који ће да брину о његовом животу.
Новинар: А на ВМА су лекари слуге режимске?
Александар Вучић: Не, ја то нисам рекао, нисам уопште говорио о лекарима на ВМА.То је његово право да бира где ће да иде, нећете ваљда ви да одлучујете где ће он да иде.

Новинар: Нисте нам прецизирали какав ће протест да буде широм Србије и у Београду, значи ли то да сте одустали од блокада институција од виталног значаја?
Александар Вучић: Па ми пажљиво читамо све речи Зорана Ђинђића, али још нисмо дошли до тог нивоа. Кад будемо дошли обавестићемо вас и прочитаћемо вам, дакле то је цитат Зорана Ђинђића, највише волимо да радимо оно што је он радио.
Новинар: Господине Вучићу, Веља Илић је најавио да добија бурне реакције из Србије.
Александар Вучић: Да веома су  бурне реакције, али ћемо ми бурне реакције, даћемо све од себе да држимо под контролом, али ако ви мислите да доприносите да неко доприноси тиме што ће да лаже и обмањује јавност тиме како се не знам шта дешава тамо па ће онда геније Саша Вукадиновић у паузи између намештања утакмица да узме па да каже аха онај није завршио социјалну медицину, а овај доктор је овакав или онакав, немој да они брину о здрављу Томислава Николића, хвала им, ни они, ни ви.
Новинар: Не, они мисле на реакције грађана Србије.
Александар Вучић. Ми ћемо грађане гледати да контролишемо колико год можемо, то је наша обавеза то смо радили до сад и то ћемо радити и у будуће.
Новинар: Рекли сте да није само реч о датуму, већ је и о стању у којем се Србија налази. Шта је то што после ова три дана може да уради Борис Тадић да би господин Николић прекинуо штрајк?
Александар Вучић: Оно што јесте проблем режима и где можете да видите како се режим жестоко брани то је по острашћености њихових слугу, и у медијима које контролишу и по острашћености њихових аналитичких слугу, а рекао бих и њихових функционера и та врста острашћености не доприноси стабилности већ само уноси, рекао бих, додатни немир међу грађане и обични људи то тешко трпе. Што се тиче могућности да се прекине штрајк глађу Томислав Николића ја мислим да Борис Тадић зна шта је то, али ми нисмо чули да је било шта друго и понудио. Могли бисмо да разговарамо о хиљаду тема, он је јуче дошао и ни о чему нисмо друго разговарали осим што је био веома тежак емоцијама напуњен разговор, ништа више од тога нисмо ни чули ни видели.
Новинар: Најављивали сте неке радикалније потезе, шта би то било?
Александар Вучић: Кад кажем радикалније нико не мисли никада, ми нећемо бити за то да се било шта насиљем дешава, дакле никада нећемо прихватити методе ДС, никада нећемо бити за то да се уништава живот обичним грађанима. Наш је посао да на сваки могући начин очувамо стабилност и мир у земљи, али да јасно покажемо да режим не може на овакав бахат и осион начин да се односи не према својим политичким противницима, према нама се односе безумно, јер ја морам да вас питам да ли може нормалан човек овакву изјаву да да у вези страних инвестиција. Ја знам из чијег је кабинета то потекло, знам ко је дао Вучетићу синоћ да да изјаву и знам ко је синоћ звао, што ви изгледа не знате, видим неки спустили главу пошто виде да знам о чему се ради из чијег је кабинета и на који начин. Замислите ви да вам неко каже да је Тома крив што нема инвестиција, они владају 12 година, покрали све што су стигли у овој земљи и Тома Николић зато што себе жртвује кажу крив је зато што нема инвестиција. Па они једноставно нису нормални, то више није безумље. Тому Николић су примили у КБЦ, богами некима је на неком другом месту место.
Новинар: А шта би могло, можете ли нешто да кажате?
Александар Вучић: Разговараћемо па то ће ови млађи људи стручнији и паметнији од мене да донесу одлуку како и на који начин да се то направи, иначе да је велики гнев и велики бес код наших људи и да се томе уопште не радујем.
Новинар: Синоћ је била информација да је срушен сајт СПС-а и да су хакери поручили да се распишу избори?
Александар Вучић: Добро сте ме подсетили, желим да вам кажем, дакле у Србији је завладао аутократски режим, дакле они су преко својих моћника успели да, веровали или не пошто су их људи уништили на интернет сајтовима и на свим друштвеним мрежама у ова два дана, пред митинг, на дан митинга и чак и дан после митинга, е сад су оспособљени администратори и ту предњачи РТС, они су апсолутни геније и ниједан коментар који није у прилог режуму не може да се појави на сајту РТС-а, а људи су послали добићемо тачну информацију рецимо 1030 организавано коментара, а да ниједан није пуштен на сајт РТС. На многим сајтовима, мислим да је само сајт Преса остао отворен, а сви остали су апсолутно затворени за било коју другу идеју, коментар, реаговање дакле то се полако, али сигурно ближи диктатури и режим мисли да уз подршку својих слугу може да спречи отпор народа. Не може да спречи, ја то гарантујем. Свим режимлијама поручујем радите шта хоћете, пишите шта хоћете, ми ћемо се борити против вас и пружаћемо вам све јачи отпор мирно и цивилизовано на сваком месту. На стадиону, биоскопу, позоришту, улици, свуда.
Новинар: Нисте ми одговорили да ли знате ко је срушио?
Александар Вучић: Не знам ко је срушио, право да вам кажем, волео бих да упознам те способне људе и да их одведем на пиће или на ручак, нека ми се јаве ако чују. Надам се да ће то и овим јачим режимским слугама од СПС-а и Лиге социјалдемократа да ураде, рецимо РТС или Б-92.
Новинар: Које маркетиншке агенције, иностране раде кампању и да ли знају за овај потез господина Николића.Да ли су вас то саветовали?
Александар Вучић: За овакве потезе иначе не зна нико, и то је одлука Томислава Николића и то нема везе са маркетингом ни са било чиме другим и нећемо за стање живота у Србији да питамо било коју агенцију маркетиншку, консултанску кућу или било шта друго.