Вести

Биће и Србија наша


- Јесте ли победили на Вождовцу? Тамо се водила битка за сваки глас са ДС?
- Направили смо пресек са свих изборних места, а имамо и записнике. Освојили смо 13.855 гласова или 18 мандата, док је ДС добила једно одборничко место мање и 13.598 гласова.


- Али, већ се прочуло да ће избори бити поновљени на три места. Можете ли после репризе да паднете на друго место?
- Очигледно је да покушавају да нам отму победу, али и на та три спорна места ми смо победили у два. Коначан исход неће бити промењен. Али, видим да они желе да купе време и, вероватно, још понеког бирача. Но, они и њихови сателити неће моћи да избегну по њих сурову истину - да ћемо их победити на Вождовцу после деценију и по владавине.


- Је ли вам слађа победа у Земуну, где се одигравао велики "дерби" између вас и радикала?
- Показало се да нам СРС тамо није главни ривал. Можда Земун има симболички значај, али га не издвајамо од било ког дела Србије.


- И у Земуну и на Вождовцу добили сте прилику да бирате са ким ћете у власт. Ко вам је ближи - ДС или "народњаци" и СРС?
- Ми бисмо са ДСС радо ишли одмах у коалицију, али немамо потребну већину у обе општине. Томислав Николић је за 15. јун заказао седницу председништва, на којој ћемо одлучивати како да створимо ефикасну управу у те две општине. Пре тог понедељка нико вам неће рећи са ким ћемо у коалицију.


- Спекулисало се да ћете управо у Земуну да пробијете лед и да направите пакт са демократама...
- Генерално, наш је став да локални одбори предлажу са ким би желели да направе савез. Али, понављам да се пре седнице председништва нећемо изјашњавати о коалицијама.

 

 

НЕЋУ ДА ЗАПОЧИЊЕМ РАТ СУЈЕТА

Хоћете ли због изборних резултата да инсистирате на лидерској позицији у опозиционом блоку и може ли то да угрози отпочету сарадњу са "народњацима"?
- Видело се шта народ хоће. Не бих хтео сада да започињем фиктивни рат сујета, који помињу квазианалитичари. Разговарамо са ДСС о техничкој сарадњи јер заједно желимо ванредне изборе.