Вести

Божић: Гојко Ђилас је власник на стотине квадрата у центру Београда

Документација о позамашним свотама новца које Драган Ђилас има на рачуну у иностранству могла би да баци и ново светло на недавно обелодањене информације да је његов рођени брат Гојко власник на стотине квадрата у центру Београда, тачније најмање 28 некретнина, међу којима су и луксузни станови, али и локали и гараже.

Наиме, сада се отвара питање да ли су браћа Ђилас новац од сумњивих пословних трансакција, осим трансферовања на рачуне ван земље, искористили и кроз куповину ексклузивних квадрата у престоници.

Подсетимо, према подацима које је изнела чланица Главног одбора Српске напредне странке Сандра Божић, Гојко Ђилас, између осталог, поседује стан у Симиној улици од 91 квадрата, а стан исте величине има и у Београдској улици.

Према речима Божић, власник је и станова у Грамшијевој, Душана Радовића, Борислава Пекића, Господар Јовановој, Господар Јевремовој, Димитрија Туцовића, Светозара Марковића и Корнелија Станковића. У згради у Улици Велисава Вујовића поседује пет станова, сваки од по 127 метара квадратних, као и још два мања стана и чак седам гаража. У Улици Јеврема Грујића има стан од чак 160 квадрата. На списку негове имовине су и локал у Пожаревачкој и две гараже у Улици Ђорђа Станојевића.

Гојко Ђилас је, упркос томе што је према имовинској карти очигледно веома успешан пословни човек, до тада био апсолутно непознат српској јавности.

Божић је указала и да ово, највероватније, није крај списка имовине која се води на име Гојка Ђиласа.

О тајкунској браћи се не говори, али зато се прича о председниковом брату. Колико пута сте чули да поседује ресторане, пекаре, земљу по Војводини, колико пута су сами себе демантовали, да Андреј Вучић ништа од тога не поседује? Али се о брату Драгана Ђиласа не говори. Је л' то забрањена тема?, упитала је Божић, и додала да сви такође знају како се зову деца председника јер се о њима непрестано пише и говори и њима се прети.

Драган Ђилас тада је поручио да није тачно да његов брат поседује 28 некретнина, рекавши да Гојко у власништву има два стана, а он сам седам.

Гојко Ђилас има управљачка права у четири компаније у српској престоници, као и да је власник фирме "Комодос корпорејшн" регистроване у америчкој држави Делавер.

Божић је указала да се на фиктивним адресама у Делаверу углавном региструју компаније страних држављана чији је једини циљ прање новца и избегавање плаћања пореза у земљама одакле потичу власници.

 

 

 

Извор: Новости