Вести

Божић: Некоме смета јака и стабилна Србија

На скандалозној манифестацији, која је одржана у Каштелима, у Хрватској, учесници маскенбала су спалили лутке са ликовима председника Србије и Русије Александра Вучића и Владимира Путина.

Тамошњи медији су величали овакав потез, па су се многи запитали да ли су се Хрвати удружили са Аљбином Куртијем против Србије, али и остали у чуду, јер нико из Европске уније није реаговао.

Народна посланица и члан Председништва Српске напредне странке Сандра Божић, признала је да је згрожена, али не и изненађена овим дешавањем, јер очигледно некоме смета јака и стабилна Србија.

"Нажалост, нисам била изненађена. Клерофашистички манири којих се Хрватска очигледно није отарасила, видели су се на делу. Овакви призори из Хрватске доказују све оно, о чему смо причали у претходним периодима. А што се тиче Европске уније, нико неће реаговати и то је тек срамота, и то је нешто што показује право лице данашњих међународних односа. Зар ово није за резолуцију? Ово је један акт, који мора бити осуђен са свих страна, јер представља мржњу према једном човеку и државнику, председнику Александру Вучићу, а онда и према Србији. Ово је доказ да јака и стабилна Србија заиста смета. Ово је тужно за 21. век и за државу која се представља у породици европских народа. Ако је ово доказ демократије, нисам сигурна ни да је Европа на том путу вредности, коју заједно деле", рекла је Божић.

 

 

Извор: Пинк