Вести

Божић: Српска напредна странка урадила више за изборни процес, него било ко у историји парламентаризма

Заменица председника посланичке групе "Александар Вучић - За нашу децу", Сандра Божић изјавила је да је Српска напредна странка урадила више за изборни процес, него било ко у историји парламентаризма. Како је рекла, за побољшање услова изборног процеса увек постоји простор.

"Спремност на компромис показали смо и пред изборе 2020. године, када смо након преговора са опозицијом изменили сет закона којим смо унапрeдили изборни процес. Показали смо да смо спремни да разговарамо са свима и да је одговорност пред грађанима основни мотив којим се водимо", истакла је Божић.

Како је навела, део опозиције оличен у бившем режиму свој недостатак подршке код грађана Републике Србије у прошлом изборном циклусу замаскирао је идејом бојкота.

"Схватајући да овај марифетлук не може да прође опет и да се безидејно не могу вечито сакривати иза бојкота док покушавају да обезбеде подршку странаца уместо грађана. Драган Ђилас и Мариника Тепић једино што предлажу је како да без избора и мимо воље грађана дођу до могућности поновне препродаје секунди рекламног простора. У то име и за ту сврху предлажу паралелно уређивање програмског садржаја телевизија са националном фреквенцијом", рекла је Божић.

Божић је нагласила и да је једино што предлажу Драган Ђилас и Мариника Тепић како да без избора и мимо воље грађана дођу до могућности поновне препродаје секунди рекламног простора. У то име и за ту сврху предлажу паралелно уређивање програмског садржаја телевизија са националном фреквенцијом. То је суштина њихових изборних услова и предуслов неопходан како би се милиони грађана Србије поново сливали на Ђиласове рачуне по Маурицијусу и Хонгконгу.

"Дијалог који се води у Народној скупштини, без посредовања странаца, је заправо дијалог који окупља странке које имају одређену заступљеност и репрезентатичност међу грађанима. Један од резултата договора ће бити управо данас представљен, с обзиром да су тема медији и да смо већ дошли до одређених закључака и решења", нагласила је Божић.

На тему дијалога који ће се одвијати са европским парламентарцима Божић је рекла да не верује да било ко може озбиљно да схвати предлоге Драгана Ђиласа и Маринике Тепић као што су паралелно уредништво на телевизијама са националном фреквенцијом и министарством за изборе.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва