Вести

Божић: Здравство у Кикинди започиње ново поглавље

Потпредседница Покрајинске владе Сандра Божић присуствовала је отварању реконструисаног дела Опште болнице у Кикинди, чиме су грађани и запослени добили модеран и функционалан објекат за квалитетно лечење и рад.

Реконструкцију и набавку медицинске опреме финансирала је Влада Републике Србије, преко Министарства за јавна улагања, док је Покрајински секретаријат за здравство издвојио 10,5 милиона динара за набавку немедицинске опреме.

"Отварањем реконструисаних одељења - патологије, физијатрије, психијатрије и трансфузије - здравство у Кикинди започиње једно ново поглавље", изјавила је Божић и додала да се у овом обиму није улагало у реконструкцију кикиндске болнице готово век и по, од њеног оснивања.

Божић је указала и на то да је ово прва фаза радова, те да ће се у наредном периоду стварати услови за изградњу новог дела болнице - Поликлинике, као и за реконструкцију у њеним осталим деловима.

"Покрајинска влада ће и убудуће кроз координирани рад Секретаријата и локалне самоуправе наставити да подржава реализацију овог, али и свих других пројеката који ће Кикинђанима подићи животни стандард и омогућити бољи локални и регионални развој", изјавила је Божић.

Према њеним речима, лекари и медицинско особље су наши хероји, којима су живот и здравље других најпречи, што се најбоље видело током пандемије вируса корона.

"У наредном периоду наставићемо са подршком побољшању услова рада и положаја свих медицинских радника", истакла је Божић.

Догађају су присуствовали потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство др Милан Попов и градоначелник Кикинде Никола Лукач.

 

 

 

Извор: Танјуг