Вести

Брнабић: Билатерални односи Србије и Француске на изузетном нивоу

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се са специјалним изаслаником министарке за Европу и спољне послове Републике Француске за Западни Балкан Ренеом Троказом, нагласивши том приликом да је Француска један од најзначајнијих партнера наше земље.

Брнабић је оценила да су наши билатерални односи на изузетном нивоу, чему је највише допринео изузетно добар и пријатељски однос двају председника.

Брнабић је истакла да Европска унија остаје стратешки приоритет Србије и да је партнерство са Унијом од изузетног значаја.

Брнабић је детаљно објаснила позицију Србије, када су у питању политичка и економска кретања у региону, истичући да су повезаност, поверење и отворена сарадња кључни за развој и економски просперитет.

По питању наше јужне покрајине и дијалога Београда и Приштине, Брнабић је рекла да Србија инсистира на очувању мира, стабилности и сигурности и да улаже изузетне напоре за постизање договора кроз дијалог, наглашавајући да за Србе и друго неалбанско становништво, нажалост, нема основних услова за нормалан живот.

 

 

 

Извор: Танјуг