Вести

Брнабић: Дијалог показује грађанима да смо одговорни и озбиљни

Председница Народне Скупштине Републике Србије Ана Брнабић изјавила је вечерас да позива све посланичке групе да већ следеће недеље крену да заједнички раде на примени препорука ОДИХР-а и нагласила да ће, уколико део опозиције ипак не жели да им се придружи, прихватити њихове писмене коментаре на предлог измена и допуна закона.

"Уколико неће да седе заједно са нама и неће да разговарамо о примени препорука ОДИХР-а, а оно макар да ми писмено доставе њихове коментаре на предлог измена и допуна закона како би ми имплементирали те препоруке, како би се додатно побољшали изборни услови у Србији", рекла је Брнабић и додала да је управо то оно што је делу опозиције било важно и оно на шта су се жалили. 

Брнабић је поновила да ће наставити да позива на дијалог, колико год пута треба и да ће, како је рекла, истрпети све.

"Моја врата су увек отворена и ја, ево да кажем и ексклузивно, већ од следеће недеље, позивам даље да радимо на примени препорука ОДИХР-а", рекла је Брнабић.

"Мислим да је дијалог важан, зато што ће дијалог пре свега показати да можемо да покажемо грађанима ту озбиљност и одговорност. То је наша дужност према свим грађанима, без обзира да ли они гласају за Александра Вучића "Србија не сме да стане" или листу "Србија против насиља" или овог, или оног. Наша одговорност, наша дужност је да покажемо ту озбиљност свим грађанима Србије", рекла је Брнабић.

На питање да ли очекује да опозиција бојкотује изборе, рекла је да не може да каже, јер се ни од њих самих то данас није могло чути. 

Додала је да не види како би се опозиција оправдала пред бирачима ако би то учинила. 

"Не знам какво би било оправдање неком да бојкотује изборе које је тај неко тражио. Дакле, исти они који су тражили те изборе, због којих данас имамо те изборе. Они су покренули тај изборни циклус и изборни процес. Не знам како би објаснили грађанима да ће сад да их бојкотују", рекла је Брнабић.

Брнабић је нагласила да су изборни услови данас једнаки или нешто бољи него што су били тада када су они тражили хитне изборе и да не разуме како ће да објасне људима што их бојкотују. 

Брнабић је додала да ако опозиција ипак донесе такву одлуку, да ће је поштовати, јер је то њихова политичка одлука.

"Као председница парламента, поштујем све политичке одлуке свих парламентарних странака, а и шире", рекла је Брнабић и подсетила да је опозиција тражила да се разговара о бирачким списковима, а да им то више није тема.

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк