Вести

Брнабић: До краја месеца у Србији и вакцина АстраЗенеке

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић рекла је да очекује да до краја фебруара Србија добије вакцину и четвртог произвођача, британско-шведске АстраЗенеке.

Брнабић је рекла да се очекује да ће стићи између 120.000 и 150.000 доза вакцина тог произвођача. Навела је да је ревакцинација за оне који приме АстраЗенека вакцину тек после 12 недеља.

"Чекамо званичну потврду од АстраЗенеке", рекла је Брнабић.

Брнабић је навела да ће у понедељак у Србији стићи још 41.000 доза Фајезерове вакцине. Истакла је улогу председника Александра Вучића у настојању да Србија добије што више вакцина.

"Овај кључни ударац корони се десио захваљујући Александру Вучићу", рекла је Брнабић. Рекла је да смо добили 1,5 милиона кинеске вакцине захваљујући пријатељству Вучића са кинеским председником.

Брнабић је рекла и да смо 50.000 доза "Спутњик В" вакцине добили захваљујући разговору Вучића с руским председником Владимиром Путином.

Навела је и да су руски стручњаци били на Торлаку како би се сагледале могућности за производњу вакцине "Спутњик В" у Србији.

 

Фокус-утврдити ко је из државе радио за криминалце

После хапшења криминалне групе коју је предводио Вељко Беливук, фокус надлежних органа биће на томе да се утврди ко је радио за државу, а штитио криминалце, изјавила је Брнабић и наводи да је забринута за безбедност председника Александра Вучића.

"Фокус ће нам сада бити на томе да видимо ко је био плаћен од Србије да ради на томе да држава јача и развија се, а радио је за неког другог, а не за грађане", рекла је Брнабић.

Брнабић је навела да је хапшење Беливука, за чију организовану криминалну групу каже да је била озбиљнија и од некадашњег злогласног земунског клана, врх леденог брега.

"Постоје многе стари које треба да докажемо. Најгоре што може да се деси јесте да некога ухапсите и да он буде пуштен на слободу због недостатка доказа", рекла је Брнабић.

Јуче је, како је рекла, разговарала с министарком правде Мајом Поповић, те да је истрага тек на почетку и да се до многих информација долази сваки дан.

"Било је привођења и неких припадника тужилаштва и МУП који су лажирали неке доказе. То све иде својим током", рекла је Брнабић.

Изразила је задовољство радом свих безбедносних служби у Србији на борби против мафије, али и навела да још много ствари треба да се уради.

"Када је Александар Вучић најавио борбу против мафије, управо је на ово мислио. Тада су се многи смејали, а данас су нервозни и користе медије у покушају да се извуку. Прочистићемо наше друштво и политичку сцену и Србија ће из овога изаћи јача и у безбедносном смислу", рекла је Брнабић.

Брнабић је поручила да безбедност председника Алексндра Вучића и чланова његове породице треба да буде један од кључних приоритета свих безбедносних служби.

"Повезују Александра Вучића и његову породицу с најстрашнијим злочинцима и незамисливим злочинима људи који се сликају са доказаним убицама, смеју са њима, људи којима је нарко дилере био најбољи пријатељ, мислим на Маринику Тепић", рекла је Брнабић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк