Вести

Брнабић: Економски односи Србије и Јапана су у успону

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић приредила је у Токију вечеру за јапанске привреднике чије компаније послују у Србији.

Вечери присуствују председник "Toyo Tire Corporation" Такаши Шимизу, председник "Yazaki Corporation" Рику Јазаки, те председник Управног одбора "Japan Tobacco" Муцуо Иваи.

На вечери су и председник компаније "Minth Japan" Томојуки Јамада, као и Софи Чин из "Minth Group", извршни директор "Automotive Division", дела "Toyota Tsusho Corporation" Шигеру Харада као и Рикија Ивасе, генерални менаџер одсека за глобалну продају "Toyota Tsusho Corporation".

Вечери присуствују и извршни потпредседник "Mitsubishi Corporation" Кијотака Кикући, као и један од потпредседника "NIDEC Grupe" Ђунићиро Нагајама.

Брнабић се на почетку вечери захвалила привредницима што су прихватили њен позив, наводећи да би од њих желела да чује шта још држава може да уради како би они додатно унапредили своје пословање у Србији.

"Радујемо се што у Србији расте број јапанских инвеститора, посебно у последње три године. Јапански инвеститори су једни од најконзервативнијих, али када једном дођу у неку земљу, и други их прате", рекла је Брнабић.

Додала је да је данас присуствовала државној сахрани бившег јапанског премијера Шинза Абеа, који је, казала је, био велики пријатељ Србије, који је 2018. године посетио нашу земљу, такође, са привредном делегацијом.

Брнабић је наздравила "за пријатељство Србије и Јапана, уз захвалност привредницима те земље што верују у Србију".

Економски односи Србије и Јапана су у успону, а јапанске компаније последњих неколико година улажу на српско тржиште.

 

 

 

Извор: Танјуг