Вести

Брнабић: Економски раст Србије заснован на реализацији пројеката

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са делегацијом компаније "Shandong Hi-Speed Group", коју је предводио извршни директор Менг Јан, о пројектима који су у току и о потенцијалима и плановима за будућу сарадњу, посебно када је реч о путној инфраструктури.

Брнабић је истакла да се та компанија у Србији већ показала као брз, поуздан и ефикасан партнер, и указала на то да се економски раст наше земље и БДП-а заснива, између осталог, и на реализацији великих инфраструктурних пројеката на којима радове изводе кинеске компаније.

Изградња брзе саобраћајнице Ваљево–Лајковац један је од таквих пројеката, а истакнуто је и да је наведена компанија успешно завршила више од 50 километара у пуном профилу на Коридору 11 (деонице Обреновац–Уб и Лајковац–Љиг).

Такође, компанија "Shandong Hi-Speed Group", заинтересована је и за припрему и реализацију изградње ауто-пута Београд (Борча)–Зрењанин и Зрењанин–Нови Сад.

За нас је ово више од инфраструктурних пројеката, за нас је ово грађење Србије, поручила је Брнабић, која је захвалила представницима кинеске компаније на томе што у томе учествују.

Извршни директор компаније "Shandong Hi-Speed Group", је такође обећао да ће радови на изградњи брзе саобраћајнице Ваљево–Лајковац бити завршени до краја новембра 2022. године, што је годину дана пре уговореног рока.

Састанку у Влади Србије присуствовала је и амбасадорка НР Кине у Србији Чен Бо, коју је Брнабић замолила да пренесе кинеском руководству захвалност на помоћи у борби против коронавируса и брзој и ефикасној набавци вакцина компаније "Синофарм" за имунизацију становништва у Србији.

 

 

 

Извор: Танјуг