Вести

Брнабић: Мађарска заинтересована да гради стратешко партнерство са Србијом

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић закључила је на састанку са министром спољних послова и спољне трговине Републике Мађарске Петером Сијартом, да билатералне односе двеју земаља карактерише узајамно поверење и сарадња на свим нивоима.

У циљу јачања привреде и чвршћег повезивање на економском плану важног за обе земље након епидемиолошке кризе, разговарано је о могућностима нових заједничких инфраструктурних и енергетских пројекта и инвестиција.

Брнабић је истакла да је модернизација пруге између Суботице и Сегедина, чији се завршетак очекује наредне године, проглашен за пројекат од посебног значаја за Србију и кључни пројекат двеју држава.

Брнабић је навела да је од велике важности и подршка мађарске владе домаћим компанијама које желе да улажу на српском тржишту.

На састанку је разговарано и о одржавању наредне заједничке седнице двеју влада, као и о потписивању Уговора о пријатељским односима и сарадњи у области стратешког партнерства.

Брнабић је исказала захвалност на залагању Мађарске да Србија буде део европске заједнице и подршци да током португалског председавања Европској унији отворимо завршене преговарачке кластере.

Шеф мађарске дипломатије похвалио је Србију на ефикасној имунизацији грађана и скором почетку домаће производње вакцина.

 

 

 

Извор: Танјуг