Вести

Брнабић: Недопустиво је да се снима син председника државе

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић рекла је да је недопустиво да неко фотографише и снима децу председника државе и да то не би било дозвољено нигде у свету.

Брнабић је рекла да се малтретира младић од 22 године само зато што је син председника, а да притом није ништа урадио већ је седео у кафићу и гледао утакмицу.

"Њега нон-стоп неко малтретира, прати, снима. Ја не бих волела да живим у таквој Србији. У овом тренутку Данило Вучић није тема, већ Александар Вучић", рекла је Брнабић.

Брнабић је рекла да је поносна што странка којој припада не напада децу полититичких противника, да то за њих није легитимна политичка борба.

"Људи који то раде нису ни истраживачки, ни слободни, ни независни медији већ таблоиди и тако треба да се зову. То нема никакве везе са слободом медија", навела је Брнабић.

Брнабић је рекла да јој је жао што који су некада били кредибилни то више нису, већ су одлучили због политичке борбе да буду таблоиди.

 

Време је да се Приштина окрене будућности

Брнабић је рекла да је Приштина заробљена у прошлости и да је време да се окрене будућности.

Брнабић је навела да сви знамо каква је ситуација на КиМ и да је на месту лидера привремених институција не би се тим стањем поносила.

"Шта они данас славе, то је на њима. Знамо каква је ситуација на КиМ и да сам на њиховом месту ја се тим не бих поносила", рекла је Брнабић одговарајући на питања новинара да ли је дијалог Београда и Приштине могућ услед сталних провокација Приштине, а један од њих је и то што 12. јун 1999. године, када су Срби масовно напустили своја огњишта, славе као "дан ослобођења" од Срба.

Премијерка је навела да је Косово у овом тренутку, према подацима УН, територија где се најмање расељених и избеглих лица вратило на своја огњишта.

"Такво су друштво привремене институције на КиМ успеле да направе у последњих нешто више од десет година. То је показатељ њихове демократије, поштовања владавине права, људских и мањинских права", рекла је премијерка.

Брнабић је навела да је важно шта Србија ради, а да је наша земља окренута будућности и ономе што је потребно за младе људе - стабилност, дугорочни мир и да се изгради другачија будућност.

"Ми ћемо се трудити да бранимо интересе и Устав Србије. Са друге стране ми шаљемо поруке мира, стабилности и будућности. Надам се да ћемо у привременим институцијама у Приштини имати адекватне саговорнике да се окану прошлости и окрену будућности", рекла је премијерка.

 

Не очекујем враћање рестриктивних мера

Брнабић не очекује да ће у Србији, региону, али ни у Европи бити враћене рестриктивне мере које су биле на снази током епидемије вируса корона.

Очекује, како је рекла, да ће живот и економија  у Европи наставити да теку релативно нормално уз мере социјалне дистанце.

"Немогуће да је да ће Европа, регион и ми уводити онако рестриктивне мере. Разговарала сам са колегама из ЕУ и не очекујем да ће бити тако рестриктивних мера", рекла је Брнабић  новинарима у Београду.

Упитана да ли има нервозе међу инвеститорима због актуелне епидемиолошке ситуације у Србији, али и региону, она је рекла да нема нервозе ни код домаћих ни код страних инвеститора.

Како каже било је очекивано да ће се повећати број заражених када попусте мере, посебно што се тестира велики број људи.

"Мораћемо да научимо да живимо са вирусом до проналаска вакцине", навела је Брнaбић.

 

 

Извор: Танјуг