Вести

Брнабић: Никад нисам била оволико забринута за мир на Балкану

Председница Народне скупштине Републике Србије Ана Брнабић поручила је да је предлог резолуције о Сребреници о којој ће се данас гласати на седници Генералне Скупштине УН - фарса.

"Ефрајм Зуроф употребио је реч фарса. Ово чему сведочимо јесте фарса", рекла је Брнабић за ТВ Пинк.

"Не могу да разумем због чега ово, пре свега, Немачка ради. Никад нисам била оволико забринута за мир на Балкану. Питам све из ЕУ, како ће изгледати БиХ вечерас, након гласања о резолуцији. Да ли ће бити земља која је мирнија и стабилнија, у којој постоји веће разумевање, или нестабилнија земља којој је потребан један инцидент да се све запали. Ко је то урадио? Пре свега Немачка, али и сви из ЕУ. Било је ту земаља које су уцењене. Неке од њих ће гласати за, неке ће бити уздржане, неке ће изаћи из сале", рекла је Брнабић.

"Погледајте сви они који говоре "какве везе има" - ови у нашој опозицији, ови у нашим тајкунским медијима, па земље из региона које су коспонзори. Мислим да се пре свега ради о томе како је та резолуција дошла до Генералне Скупштине УН? Ови наши душебрижници на Шолаковим медијима се не запитају како то да ми и најмањи, не акт, већ правилник морамо да донесемо на инклузиван и транспарентан начин. Када ЕУ разговара са нама, а посебно је гласна Немачка, и најмањи правилник морамо тако да донесемо. Ако то не урадимо, кажу да не поштујемо европске вредности. А резолуција се доноси у тајности без консултација, чак и без БиХ. Имате ли икога у тајкунским медијима да каже како може резолуција да се доноси без поштовања Дејтонског споразума. Шта да ради члан Председништва БиХ кога нико није позвао и консултовао?", рекла је Брнабић.

 

 

 

 

Извор: ТВ Пинк