Вести

Брнабић: Нова Влада Србије наставиће са подршком РС

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић поручила је да ће будућа Влада Србије, која ће ускоро бити формирана, наставити да ради на економској, политичкој и свакој другој подршци Републици Српској и српском народу, поштујући територијални интегритет и суверенитет БиХ.

"Желим вам сву срећу, рачунајте на даљу подршку Владе Србије. То се неће променити без обзира на то што ће се неки људи свакако овде мењати. То су наше посебне, паралелне везе, то је нешто што Србија дугује Републици Српској и нашем народу са оне стране Дрине и што се у будућности никако неће мењати", изјавила је Брнабић.

У oквиру овогодишњe манифестацијe "Дани Републике Српске у Србији", Брнабић је поручила да се радује свим будућим данима које ће Срби са обе стране Дрине обележавати заједно.

"Током мандата ове владе трудили смо се да одржимо континуитет који је поставио Александар Вучић још као председник Владе 2014. године - сарадње посебних, паралелних веза са Републиком Српском и нашим народом у Републици Српској и БиХ", рекла је премијерка Србије.

Брнабић је указала да је Србија настојала да упућује и финансијску помоћ и подршку у виду нових инвестиција, као и да још нешто додатно уради са руководством Републике Српске, које је и само много учинило за побољшање квалитета живота у Републици Српској.

Брнабић је прецизирала да је од 2014. године Србија упутила помоћ у вредности већој од 61 милион евра за разне пројекте у Републици Српској.

"Мени је од пројеката посебно важно 500 дигиталних учионица, нешто на чему још радимо и што нам остаје да завршимо у блиској будућности, а онда и да наставимо тај пројекат", рекла је Брнабић.

Брнабић је указала да је то важан пројекат, јер показује да Србија и Република Српска прате трендове у свету и да по много чему могу да буду испред многих земаља ЕУ, а реч је о пројекту за младе, који су будућност Србије, Републике Српске и целокупног српског народа.

Брнабић, којој је поверен мандат за формира нове владе, рекла је да очекује да прва посета новог премијера Србије буде управо посета Бањалуци.

 

 

 

Извор: Танјуг