Вести

Брнабић: Односи Србије и Азербејџана на највишем историјском нивоу

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са министром спољних послова Републике Азербејџан Џејхуном Бајрамовим, истакавши том приликом да су свеукупни односи двеју земаља на највишем историјском нивоу, о чему најбоље сведоче две председничке посете реализоване прошле године у размаку од само месец дана.

Брнабић је изразила захвалност на подршци Азербејџана у очувању суверенитета и територијалног интегритета Србије, те поручила да добре и садржајне односе двеју држава треба додатно проширити и на остале области сарадње, међу којима је свакако сарадња у областима попут енергетике, привреде, пољопривреде, али и фармацеутске индустрије и биотехнологије.

Бајрамов је изнео чврст и принципијелан став Азербејџана када је у питању подршка напорима Србије у очувању суверенитета и територијалног интегритета.

Бајрамов је поручио да ће се подршка Азербејџана у међународним организацијама безусловно наставити, што најбоље показује пример гласања против одлуке о покретању процедуре за разматрање чланства тзв. ''Косова'' у Савету Европе.

Министар је приметио да је, након његовог последњег боравка у Београду пре пар година, економски напредак Србије још видљивији, те изразио уверење у то да ће привредни односи двеју земаља, у оквиру даљег развијања стратешког партнерства, бити значајно унапређени.

Брнабић је срдачно захвалила и на подршци Азербејџана нашој кандидатури за домаћина специјализоване изложбе EXPO 2027. године, те позвала Азербејџан да узме учешће на овој престижној манифестацији.

 

 

 

Извор: Танјуг