Вести

Брнабић: Опозиција жели дестабилизацију Србије и хаос на улицама

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Ана Брнабић рекла је да су иницијативом "ПроГлас" сви грађани Србије који мисле другачије оптужени да су звери.

"До јуче смо били само сендвичари, а сада су само даље продужили. Данас сам причала са људима у Калуђерици и Лештану, и онда су наши људи додавали да смо и крезуби, неуки, необразовани. Сада, како то иде у кампањама, та њихова елита, пристојна Србија. За них су сви звери, и зверињак. Кампања је почела тако што су се напади на председника Вучића и његову породицу проширили и достигли размере које у ниједној земљи никада нису виђени. Дишли су до тога да најмучније вређају мајку председника", рекла је Брнабић.

Како је додала, враћање слике Паје Јовановића, и вређање опозиције јер је то урађено, је још један доказ какви су они. Они су могли да је купе за себе, али не и да је врате Србији, додала је Брнабић.

"Јуче сам била са нашима у Вождовцу, и кажу, знате, ови што су са Ђиласом и Миком крали, украли су име странке у кафани Естрада у Шапцу. Кажу, воле да се скупе испред биоскопа Вождовац да кукају, а они су га затворили. Све су распродали, а нама причају о слици Паје Јовановића. Многе друге смо вратили у Народни музеј, а неке у Савремени музеј. Ти који причају да смо ми звери, нека им је на част. Ја кад кажем ми, ја себе сматрам народом, не сматрам себе елитом. Ја се не поносим што сам из Београда, моја мајка је из Бабушнице, отац ми је био из Ужица. Ја сам та прва генерација, нисам неко колено. Има места у Србији која волим више од Београда, ја сам обичан члан овог друштва", додала је Брнабић, наводећи да ће пристојан народ њима одговорити 17. децембра.

"Моја мајка је била на митингу у Пироту, да би пружила подршку мајки председника Србије, а онда и целој породици", напоменула је Брнабић.

Брнабић је потом додала, да је насилник Драган Бјелогрлић који је ударио Гагу Антонијевића, данас отишао у Хрватску где је на њиховој телевизији говорио да је Србија зверињак, чиме су се и они директно укључили у кампању у Србији.

"Одете у ту земљу која није зверињак, а ја кажем да није. Тамо је све цивилизовано, много је лепо, и то је место из кога ћете ви вашу земљу и народ да називате зверињаком. Нису насилници они који бију, прете вешалима, вређају породицу, једни друге псују у скупштини. Ту мислим на Алексића који псује Тепић која је села на неко место на посланичкој клупи, па се она жали како није фер јер је псовао. Па се љубе", рекла је Брнабић.

 

Ђилас ко Ђилас, лаже па лаже

Брнабић је рекла да не могу да постоје докази за нешто што је отворена лаж. Они причају да пријављујемо људе да би гласали, а то раде са циљем да имају алиби за губљење избора, а под два, они од 18. децембра желе протесте, хаос на улицама, и дестабилизацију.

"То не смемо да дозволимо, не физички, него демократским принципима. До сада су лагали на начин на који сте могли нешто да оповргнете. Први пут је неко изашао и рекао да се он одјавио са своје адресе фантомског бирача. Он каже да има доказ, и ми ћемо то проверити. Нико из СНС не жели да буде на власти ако народ то није рекао, а ако је неко урадио то што је урадио, за то ће да одговара", рекла је Брнабић.

Микетић је након конфереције рекао да лажем, рекао да има доказе и показао ту неку пошту на којој као живи Радица, и то је њему доказ, пита се Брнабић.

"Тога нема, притом, каже, Радица, стиже јој пошта. Ја кажем, узмите поново, проверите, још једном, ако имате истраживачке медије који желе истину. Шолакови и Ђиласови неће да извештавају истину. Имамо госпођу Радицу која је заиста пријављена у тој улици, на тој адреси, не смем да причам којој. А ако ме Микетић тужи, ја ћу представити све. Он је пријављен на броју 53, нема везе која улица, а Радица, у тој улици 53а. И сада поштар који пролази, некада убаци у погрешно сандуче", навела је Брнабић.

Како је навела, власт је исувише пуштала да се у овој количини лаже.

"Они су 2022. године могли све да провере у бирачком списку. И Михајловић сама зна да лаже, није ни показала спискове да бисмо одговорили. Микетић се залетео, он је мислио да опет нико неће да реагује. Он је сада рекао да он лично зна, и реаговали смо. Ђилас ко Ђилас, лаже па лаже. Ево, из 2020. године, опет њихови наслови о наводној манипулацији гласовима", рекла је Брнабић.

О наводима да је Микетићевој ћерки прећено, Брнабић је рекла да та прича нема везе са овом. Она је потом осудила све који то раде, и додала да нико, никада из СНС-а није нападао децу својих политичких противника.

"Апсолутно желим да осудим све то, али за то не може да се оптужује било ко, ако постоји неко на фејсбуку и слично. МУП ће то истражити. Ми да пријављујемо, шта би онда било? Ја би сваки дан могла о томе да причам, објављујем", додала је Брнабић.

 

Председник Вучић се бори за нашу земљу

Брнабић је рекла да сматра да Курти и даље не жели Заједницу српских општина, због чега му многи из иностранства дају подршку.

"Заједница српских општина је договорено 2013. године, па 2015. године, и ту остаје озбиљна дипломатска борба коју председник Вучић води на најбољи могући начин. Замислите да је делић тога што опозиција прича, тачан, сви би скочили на нас. Они здушно желе да помогну опозицији, не постоји разлика између левих и десних, Ђиласа или Заветника, Двери, ДСС-а. Рекли су план, а то је да дан након што успоставе владу, санкције Русији, па ће Косову да дају све, као и 2001. године. Пустили су шиптарске терористе како би их одобровољили", навела је Брнабић.

Састанак Вучића и Макрона је сјајна ствар, председник Вучић никада није угрозио националне интересе Србије, он се само паметно, мудро и тактично бори за нашу земљу.

"Опозиција моли за санкције, и сада траже другу лаж, да ће он после избора признати независност Косова, а то причају већ 10 година. Имамо 29 земаља које су повукле признање, и боримо се и даље", рекла је Брнабић.

Све што говоре су ноторне лажи, истакла је Брнабић.

"Феноменална је вест што ће Макрон доћи. Он је најавио да уколико Курти не промени политику, променити став на примеру визне либерализације", додала је Брнабић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк