Вести

Брнабић: Овчарско-кабларска клисура је најлепши бисер Европе

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић заједно са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Гораном Весићем и министром туризма Хусеином Мемићем присуствовала је свечаном почетку изградње стакленог видиковца јединственог у Републици Србији на планини Каблар.

"Сећам се кад смо почели са ревитализацијом Овчарско-кабларске клисуре многи су рекли ма нема од тога ништа. А сада се види колико је заправо урађено и колико сада све изгледа лепше, другачије и пуније.

Ово је једно од најлепших места у Републици Србији и заслужује да буде једно од најпопуларнијих туристичких атракција. Иако је овај пројекат од стране појединих еколога био оспораван, пре свега нам је било важно шта кажу и мисле Кабларци", изјавила је Брнабић.

Брнабић је навела да су они показали велику слогу и заједништво, и сви су чак и дали дозволе и бесплатно уступили своје земљиште за извођење радова.

"То нам је био најјачи сигнал да радимо добро и да радимо на добром путу. Овчарско-кабларска клисура је један од најлепших крајева не само у Републици Србији већ у читавој у Европи. Ми би као држава испали глупи, да сада када смо у могућности не уложимо у овај предео и тако направимо туристички рај од ког ће највеће бенефите имати сами мештани", изјавила је Брнабић.

Брнабић је истакла да се видиковац гради у складу са природом како би и становници али и сами мештани имали жељу да своје време проводе управо у тој оази лепоте.

"Стаклени видиковац биће бруто површине 377 метара квадратних, ради се пут којим ће долазити туристи, али који ће користити и мештани, њихова деца. Можда ће нека од њих и сада остати на Каблару, када ће све бити другачије. Ми сада радимо и капије на улазу у Овчарско-кабларску клисуру, јер желимо да сви они који дођу да знају да су дошли у предео изузетне лепоте, изјавила је Брнабић.

 

Курти жели етничко чишћење на КиМ

Брнабић је изјавила да једино што премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти жели јесте етничко чишћење на Косову и Метохији.

"Он не жели Србе на Косову и Метохији, он не жели ни неке друге, не жели ни Роме", изјавила је Брнабић.

Брнабић је указала на бројне жалбе Рома који живе на Косову и Метохији и који се обраћају међународној заједници наводећи да се осећају као грађани другог реда.

"Нажалост дошли смо до тога да је од стране Куртијеве полиције дозвољено и да пуцате на дете од 11 година и да нико не одговара, да не да нико није у затвору, него нико није ни у притвору. Да не говорим о томе како Курти усред Берлина, испред Бундестага отпушта директора полиције региона Север, што није његова надлежност и супротно је Бриселском споразуму. Да не причамо о Заједници српских општина, Курти је из Берлина отпустио човека кога именују четири градоначелника са севера Косова и Метохије. И међународна заједница није устала и рекла Куртију да то не сме да ради", изјавила је Брнабић.

Говорећи о актуелној ситуацији на Косову и Метохији и снимцима које објављује Приштина, Брнабић каже да смо "свашта видели, и шта јесте и шта није".

"Али нисмо видели како су убијени Срби, тројица Срба са Косова, нисмо видели само тај снимак јесу ли их убили из даљине, јесу ли их убили у борби? Или су их убили, као Бојана, док је лежао рањен и већ се предао, па су извршили класичну егзекуцију. Што је супротно сваком правилу ратовања или било чега другог, тај снимак нисмо видели, ја сам негде уверена да тај снимак негде постоји, пошто очигледно постоје разни снимци и да су или они или странци све снимали", изјавила је Брнабић.

Брнабић је изјавила да Република Србија може да ради само оно што ради председник Александар Вучић, а то је да свуда храбро говори истину.

"Јер оно што нас чува је истина, јер да ове друге чува истина онда се они не би служили кампањом лажи и дезинформација", закључила је Брнабић.

 

 

 

Извор: Танјуг