Вести

Брнабић: Плановима и програмима боримо се за Србију

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић рекла је да се озбиљни људи баве политиком зарад добробити грађана Србије, јер су једино они важни, а не зарад освајања власти.

"Једино су важни грађани Србије и какав животни стандард имају, да ли њихова деца могу да се школују, да ли могу да се мере са другима у Европи и имају веће плате и пензије, да ли су безбедни, да се безбедно превозе путевима и железницама које градимо, уживају у добробитима које пружају модерне технологије. Дакле озбиљан и одговоран човек, прави патриота се због тога бави политиком, а не због тога да освоји власт", рекла је Брнабић за ТВ Хепи.

Брнабић је навела, коментаришући изјаве представника дела опозиције који су претходних месеци говорили да не желе изборе а сада на њих позивају, да они нису тражили изборе, већ су након предлога председника Републике Србије Александра Вучића претили да ће уколико до избора дође они блокирати парламент.

"Нису тражили изборе. И то свака особа у Србији зна. Исти тај Зоран Лутовац који је претио да ће да блокирају рад Скупштине и тиме блокирати рад парламента и да тиме нема повећања плата, пензија и подршке деци до 16 година, да нема дуплирања цене по хектару, да нема дуплирања буџета за капиталне инвестиције и лечење деце. 9. јула је рекао да избори за њих нису тема и 12. августа то поновио", рекла је Брнабић.

Опозиција је тврдила да ако буду расписани избори да ће грађани бити на улицама и да ће власт имати грађанску непослушност.

"То каже (председник ДС Зоран) Лутовац и у јулу и у августу. И онда се у септембру сети да прича нешто супротно - верујући да је наш народ толико глуп да не може да се сети шта су причали раније. Толико цене наш народ", рекла је Брнабић.

Брнабић је цитирала универзитетског професора Душана Теодоровића и навела да је он 6. јуна изнео претње на друштвеним мрежама и написао:

"Уколико шибицар и лажљивац жели изборе да би изашао из политичке кризе, морамо да направимо покрет чији је задатак бојкот избора".

"Шта им је тачно политика? Да ли ће хтети изборе или не за месец дана? Мени је прошла недеља показала разлику између владе и њих", рекла је Брнабић.

Коментаришући изјаву да Вучић "гађа грађане њиховим парама", Брнабић је упитала шта је лоше у томе што грађани сада добијају више пара него у доба претходног режима и додала да је и тада било пара, јер је доста новца ушло у земљу из иностранства, али да су припадници опозиције желели да тим новцем обезбеде себе.

"Они су само гађали своје џепове. Дефицит је био већи од шест одсто јер су више трошили него што смо имали и довели су земљу до ивице банкрота. А шта су грађани Србије од тога видели. Музеји су затворени, клинички центри су се распадали. Ни један нови пут. Пионирски град је био кућа Великог брата. Па где су те паре отишле?", запитала је Брнабић.

Коментаришући изјаву Борко Стефановића - "одакле Ани Брнабић куражи и кочоперност да каже да они никада неће отићи са власти", Брнабић је рекла да то што је Стефановић изјавио није тачно.

"Замислите, ја сам рекла, а то сви грађани Србије знају, који су слушали Скупштину, да ми никада нећемо одустати. Никада нисам рекла да ми нећемо отићи са власти. Мени власт није донела ништа финансијски, али ми је донела велики понос. Када одем у Ниш и када доведемо 100 милиона нових инвестиција и нова радна места, за мене то значи све", навела је Брнабић и указала да се она зато бави политиком.

Брнабић је навела да не може да разуме опозицију која је сада одједном кренула са потпуно супротном причом.

"Онакво понашање на месту где су вас грађани бирали. Они не схватају колико они свиме тиме вређају грађане за које мисле да се не сећају шта су причали пре месец дана. Не постоји разлика између њих, читава опозиција заједно, покушали су да праве већину јер су сви против Вучића то им је заједничка вредност. Сви заједно су бојкотовали рад скупштине да би обуставили повећање плата и пензија", рекла је Брнабић.

Додала је да је председник Вучић на конференцији најавио појефтињење намирница и додао да ће пензионери добити по 20.000 динара, а да се опозиција на такве најаве спрда и подсмева.

"Смеју се и спрдају паризеру? Не смеју се они паризеру већ обичним људима. И питају се ко једе паризер, ко пије тај сок и ко користи тај детерџент. И поново показују какви су. Какав је безобразлук то што они раде? Ја нисам могла да верујем", навела је Брнабић додајући да су се поједини на твитеру спрдали са народом и упитали ко једе тај паризер, јер су желели да покажу каква су они "елита".

Брнабић је прокоментарисала и твит председника ДС Зорана Лутовца у коме је он написао: "Сви за саламу, салама за сви".

"Он се сада спрда и са нашим кошаркашима и селектором и ваљда Пироћанцима", рекла је Брнабић и оценила да опозицији није добро кад нешто појефтини, јер сматрају да је потребно да нешто поскупи како би земља била економски тигар", навела је Брнабић.

Указала је да су током претходног режима, плате и пензије биле много ниже него данас и упитала шта се онда тада јело.

"Претпостављам да су људи могли да једу бифтек, с обзиром на то какав је био минималац. Сада имамо повећања, јер нисмо дозволили блокаду скупштине коју је желела опозиција. Не смеју се они паризеру и ценама, већ народу. Они стално ниподаштавају наш народ, и тим твитовима и тим жељама за изборима. Ако распишете или не распишете изборе, опет ћемо да направимо побуну. Ето то им је политика", закључила је Брнабић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи