Вести

Брнабић: Подршка ЕИБ приоритетним пројектима Владе Србије

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са новим шефом регионалног представништва Европске инвестиционе банке за Западни Балкан, Алесандром Брагонцијем, о наставку сарадње и подршци те институције приоритетним пројектима владе.

Брнабић је указала да су пројекти у областима образовања, научних истраживања и развоја од изузетног значаја за Владу Србије, а међу њима је високо на лествици Пројекат "Повезане школе", који се односи на дигитализацију школа у Србији.

Брнабић је истакла и значај улагања у истраживање и иновације, са посебним значајем научно-технолошких паркова.

Брнабић је додала да су међу приоритетима Владе, који су део споразума са Европском инвестиционом банком, и изградња гасне интерконекције Ниш-Димитровград-Бугарска граница, завршетак изградње клиничких центара у земљи, као и изградња железнице Београд-Ниш-граница са Северном Македонијом.

Саговорник председнице владе рекао је да његов тим ради у пуном капацитету на реализацији пројеката који су започети, као и да желе да буду део Зелене агенде с обзиром на то да имају пун увид у значај очувања животне средине.

Брагонци је закључио да се нада наставку добре сарадње и да је њему и тиму који води важно да буду део значајних пројеката Владе Србије.

 

 

 

Извор: Танјуг