Вести

Брнабић: Помоћ доказ пријатељства и партнерства Србије и Азербејџана

Авион из Азербејџана допремио је данас поподне из те земље медицинску опрему у Србију, а премијерка Ана Брнабић изјавила је да та помоћ нашој земљи много значи, и доказ је пријатељства и стратешког партнерства Србије и Азербејџана.

Авион је допремио заштитну опрему, тестове, бесконтактне топломере, средства за дезинфекцију...

Премијерка је захвалила председнику Азербејџана, који је, како је рекла, одговорио на позив Србије, као и амбасадору те земље Елдару Хасанову, са којим је и дочекала авион на београдском аеродрому.

"Ово је нама значајно, иако су ванредно стање и најтежи дани иза нас, јер је ово показатељ пријатељства, које никада нећемо заборавити", поручила је Брнабић.

Премијерка је посебно подсетила да је Азербејџан био прва земља која је притекла у помоћ Србији 2014. године након поплава.

Управо на данашњи дан, 19. маја 2014. године слетео је први авион помоћи из Азербејџана.

“Данас и симболично дочекујемо овај авион и доказујемо стратешко партнерство и пријатељство”, рекла је Брнабић.

Брнабић је додала да јој је драго и што је чула најаву нових инвестиција из Азербејџана у Србију, уз подршку коју компаније из те земље пружају на инфраструктурном развоју Србије.

“Да наставимо тамо где смо стали пре пандемије, да развијамо економску сарадњу, да се повезујемо и отварамо нова поглавља у нашим односима”, рекла је Брнабић.

 

 

Извор: Танјуг