Вести

Брнабић: Продубљивање сарадње са Португалијом

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са амбасадорком Португалије Вирџинијом Пином, која завршава свој мандат у Србији, о билатералним односима и јачању политичког дијалога две земље.

Брнабић је изразила уверење да ћемо, захваљујући потенцијалима и добрим политичким односима наших држава, унапредити сарадњу, пре свега, на економском плану.

"Захваљујући директној авио линији, која од ове године повезује Републику Србију и Републику Португалију, обезбеђени су услови за чвршће повезивање и продубљивање сарадње у конкретним областима", оценила је Брнабић и додала  да очекује да ће се у наредном периоду интензивирати и политички сусрети на највишем нивоу.

Амбасадорка Пина изразила је задовољство сарадњом са Владом и институцијама Србије у оквиру свог ангажмана у протеклим годинама и истакла да очекује да ће ниво економске сарадње достићи традиционално добре политичке везе двеју земаља.

Поручујући да Србија припада заједници европских земаља, амбасадорка је пренела подршку Португалије европском путу Србије.

 

 

 

Извор: Танјуг