Вести

Брнабић: Програм за препород села Србије

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је да ће Програм за препород села Србије бити један од докумената који ће имати пред собом када буде писала експозе нове Владе.

На представљању овог Програма иза којег стоји рад Националног тима за препород села Србије, Брнабић је истакла да се у Србији и до сада свеобухватно радило на подршци селу и пољопривреди и навела више примера међу којима су наводњавање, електрификација поља, разне субвенције, развој сеоског туризма и довођење интернета.

Брнабић је нагласила да су се сва улагања која су била усмерена пре свега да би успоставили пољопривреду отпорнију на климатске промене вратила већ за две године кроз боље резултате.

Оценила је да и да ова тема треба да буде још већи приоритет и да треба још брже радити, јер, како је рекла, без свеобухватног рада на овом пољу нема паметног развоја Србије.

Брнабић је рекла да Програм долази у правом тренутку јер следи формирање нове владе, и додала да ће бити искоришћен за писање новог експозеа.

 

 

 

Извор: Танјуг