Вести

Брнабић: Проналажење модалитета подршке кинематографији у условима пандемије

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, разговарала је са представницима Групације за кинематографију Привредне коморе Србије – Секције за дистрибуцију и приказиваче.

На састанку, којем су присуствовали Брнабић, министарка културе и информисања Маја Гојковић и представници Министарства финансија, било је речи о последицама пандемије корона вируса на пословање дистрибутера и приказивача.

Представници Првиредне коморе Србије истакли су да је кинематографија једна од грана која се најбрже развијала у последњих десет година и да је Србија, са готово последњег места у региону, дошла до позиције земље која има највише снимљених филмова и највише гледалаца, посебно захваљујући помоћи и субвенцијама државе за овај сектор.

Брнабић је нагласила да ће се разговори са овом индустријом наставити како би се пронашли одговарајући начини и модалитети подршке.

Брнабић и ресорни министри наставиће разговоре и са другим представницима сектора који су погођени негативним ефектима пандемије корона вируса.

 

 

 

Извор: Танјуг