Вести

Брнабић: Простор за унапређење сарадње са Норвешком у више области

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се са новоизабраном амбасадорком Краљевине Норвешке у Републици Србији Кристин Мелсом, којој је пожелела добродошлицу и успешан мандат.

Саговорнице су се сагласиле да су билатерални односи двеју земаља веома добри и садржајни и да простор за унапређење свеобухватне сарадње увек постоји, посебно у областима енергетике и очувања животне средине.

Брнабић је истакла да је фокус Владе Републике Србије на усвајању сета медијских закона, нагласивши да је на томе рађено у сарадњи са Мисијом ОЕБС и Делегацијом Европске уније у Републици Србији, као и уз велику помоћ и подршку Амбасаде Норвешке.

Брнабић jе захвалила Мелсом и на помоћи норвешких експерата и Норвешког центра за студије насиља и трауматског стреса Утоја, који су дошли у Београд одмах након трагичних догађаја почетком маја у Републици Србији, и истакла да је њихова подршка била веома значајна за родитеље, наставнике и целу Владу Републике Србије.

Брнабић је упознала саговорницу са стањем у нашој јужној покрајини, напоменувши да је Република Србија увек спремна на дијалог, који сматра основним средством за проналажење одрживог решења.

Брнабић је указала на то да је српско и остало неалбанско становништво предуго изложено насиљу и дискриминацији и упозорила на озбиљан проценат људи који су напустили простор Косова и Метохије откако је Аљбин Курти на челу привремених институција самоуправе у Приштини.

 

 

 

Извор: Танјуг