Вести

Брнабић: Пуно поштовање и брига Владе Србије за најстарије суграђане

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са представницима Савеза пензионера Србије, Удружења пензионера Србије "Независност" и Удружења синдиката пензионера Србије о бројним темама које се тичу најстарије популације, а посебно о начину повећања пензија.

Брнабић је на састанку, којем је присуствовао и потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали, рекла да подржава идеју коју су изнели представници пензионера о формирању националног савета за бригу о пензионерима, као и израду стратегије за унапређење положаја старих лица.

Брнабић је изразила захвалност саговорницима на конструктивном разговору, истакавши да пензионери имају пуно поштовање Владе Србије, која настоји да обезбеди и унапреди свакодневни живот најстаријих грађана.

Представници пензионера су поручили да су задовољни оним што је до сада учињено за ту популацију, да је показана брига и заустављено урушавање пензија, а да истовремено имају разумевања за све тешкоће које држава има.

Пензионери су државотворни људи и верују у своју државу, истакли су на састанку, на којем је договорено да ће овакви разговори бити настављени.

 

 

 

Извор: Танјуг