Вести

Брнабић: Спор ЈМГ и Телекома комерцијално питање

Премијерка Србије, Ана Брнабић, позвала је Јунајтед медиа групу да се договори са Телекомом да се њихови канали емитују на Супернови и оценила да је реч о комерцијалном питању које је Н1 телевизија претворила у пар екселанс политичко питање, тврдећи да неко хоће да укине ту телевизију.

"Позивам Јунајтед медија групу да док не постигну договор са Телекомом о емитовању њихових канала омогуће гледање Н1 телевизије, јер је то у интересу свих грађана у Србији", рекла је Брнабић.

Бесмислено је да неко жели да спречи нешто што је на Супернови на 36. или 38. месту по гледаности, рекла је Брнабић.

У прилог томе да је реч о комерцијалном питању, Брнабић је рекла да је Јунајтед медиа група тражила од Телекома да укине емитовање свих њених канала, што је изазвало незадовољство корисника, јер је реч о пре свега о спортским каналима, а не Н1 телевизији.

Брнабић је рекла да ником није у интересу да укида нешто што има тако ниску гледаност као што Н1 има на Супернови.

"Не ради се овде о било каквој политичкој причи, али свака част за Н1, успели су да направе причу и да направе кампању и показали да су способнији од било које наше опозиције", рекла је Брнабић.

Брнабић је рекла да је ово пар екселанс политичка кампања.

"Не знам да ли је горе то, да ли је политичка кампања од једног медија или се тај медиј користи да натера другу компанију, Телеком, да прихвати било које услове, што је класична уцена, а ако не прихвате, рећи ћемо да је цензура", рекла је Брнабић.

Оваква политичка кампања је до сада невиђена и нечувена, рекла је Брнабић.

Брнабић је рекла, да је писмо главног и извршног директора Јунајтед медиа групе Александра Суботића од 16. јануара упућено Владимиру Лучићу из Телекома, којим се тражи гашење сигнала Јунајтед медиа групе до краја тог дана.

Тај захтев Јунајтед медиа групе је дошао Телекому који је претходно прихватио све услове, па и цену, осим забране даљег ширења мреже.

Брнабић је рекла да је Лучић одговорио и подсетио да је Јунајтед медиа групи претходног дана понудио продужење уговора на 2-3 месеца, током којих би се видело да ли се може доћи до неког целовитог договора.

"Дакле, Телеком се по сваку цену труди да нађе начин како да се договоре и да продуже уговор на макар два до три месеца док разговори трају око ствари које су нечувене у комерцијалном смислу", рекла је Брнабић.

Упркос томе, Суботић, рекла је Брнабић, инсистира на гашењу сигнала свих програма Јунајтед медиа групе.

"Након тога почиње кампања "Не дамо Н1" која је чисто политичка", рекла је Брнабић.

Брнабић је рекла, зашто Јунајтед медиа група није прихватила понуду Телекома за продужетак уговора, већ је супротно томе наложила обустављање сигнала.

Брнабић је рекла, да ју је у јулу прошле године један од посланика у парламенту убеђивао да у пакету Телекома не постоји Н1 телевизија.

Поставља се онда питање, ако у пакету Телекома није постојао програм Н1, шта је забрањено, рекла је Брнабић.

Брнабић је рекла, да ли, ако Јунајтед медиа група тражи од Телекома да плати пет милијарди евра, то онда треба да значи да Телеком на то мора да пристане само да неко не би искључио програм Н1 телевизије.

"Ту се ради о пословном питању, комерцијалном уговору Јунајтед групе и Телекома и запањујуће је да је Н1 представила то као политичко питање и политичку кампању", рекла је Брнабић, приметивши да од свих опозиционих странака, како је рекла, Н1 телевизија има најбољу.

Брнабић је рекла, да је Н1 телевизија постала "политичка странка" са веома изоштреним "углом" из ког добро пласирала своју кампању.

 

Недопустиво је да Ђилас говори америчком амбасадору на којој телевизији треба да гостује

Брнабић је, говорећи о критикама Ђиласа, рекла да јој је жао што ће Годфри сада "морати да прође топлог зеца".

Брнабић је оценила да је недопустиво да Ђилас говори америчком амбасадору на којој телевизији треба да гостује.

"Он се усуђује да говори амбасадору где сме да гостује, а где не. Пинк је забрањен од стране СзС и амбасадор овде не треба да дође, очигледно", нагласила је Брнабић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк