Вести

Брнабић: Србија постаје развојни центар џудоа у овом делу Европе

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са председником Европске џудо уније (ЕЈУ) Ласлом Тотом, који борави у посети Београду поводом одржавања Kонгреса Европске џудо уније и Лиге шампиона.

Брнабић је истакла да је конгрес који се одржава у Србији важан спортски догађај Џудо савеза Србије и Европске џудо уније, који ће бити организован и наредних година, и додала да то позиционира Србију као важан сегмент у развоју спорта у Европи.

Брнабић је нагласила да ће наша земља у будућности бити развојни центар џудоа за овај део Европе, како кроз пројекте и спортске догађаје које ће наш савез припремати са Европском џудо унијом, тако и кроз ширење и промовисање спортских вредности које џудо баштини.

Тот је рекао да је Србија изузетно важна и веома поштована и нагласио да цени вишегодишњу сарадњу са Џудо савезом Србије, који је један од најјачих савеза у Европи.

Тот је истакао да се ради на пуно програма, као и да је у протекле две године реализован пројекат инклузивног џудоа, као развој школског спорта.

Такмичење Лига шампиона окупиће 9. децембра ове године у београдској Штарк арени најбоље клубове из Европе.

Састанку су присуствовали председник Џудо савеза Србије Иван Тодоров и председник Скупштине СД Црвена звезда Стојан Вујко.

 

 

 

Извор: Танјуг