Вести

Брнабић: Србија посвећена јачању билатералних односа са Ираном

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је са амбасадором Исламске Републике Иран у Србији Рашидом Хасан Пур Баеием о билатералним односима двеју држава и могућностима њиховог даљег унапређења.

Брнабић је оценила да је Србија посвећена додатном јачању билатералних односа са Ираном у оквиру којих су већ препознате водеће области.

Брнабић je изразила захвалност Ирану на подршци Србији и досадашњем принципијелном ставу по питању једнострано проглашене независности Косова, као и на подршци у међународним питањима.

Амбасадор Ирана je исказао задовољство јер су, упркос отежаним условима због пандемије коронавируса, две државе успеле да одрже континуитет билатералних односа и међудржавног дијалога, искористивши прилику да потврди опредељење Ирана да развија свестране односе са нашом земљом.

Премијерка је искористила прилику да честита овој земљи на напорима уложеним у развој сопствених вакцина против коронавируса, изражавајући уверење да ћемо се, захваљујући вакцинацији наших грађана, ускоро вратити у нормалне токове живота.

 

 

 

Извор:Танјуг