Вести

Брнабић: Србија сада све сама производи, осим респиратора

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић обишла је фармацеутску компанију "Галеника", која је произвела првих 372.000 таблета хлорокина који се користи у лечењу Ковида 19, и поручила да Србија сада, осим респиратора, може да произведе све што је потребно у борби против вируса корона.

"Важност овога што је урадила ''Галеника'' и бразилска компанија ЕМС, која је власник ''Галенике'', не може се речима описати. За само неколико дана, захваљујући рецепту који је дала компанија ЕМС, успели су да наруче, допреме и производе хлорокин", рекла је Брнабић.

Брнабић је додала да је "Галеника" показала како изгледа друштвено одговорно пословање и нагласила да хлорокин није намењен за малопродају, већ ће све количине бити предате РФЗО.

"''Галеника'' ово није урадила због профита, већ због потреба Србије, здравственог система и грађана", рекла је Брнабић и захвалила на донацији бразилској компанији.

Хлорокин ће даље дистрибуирати РФЗО.

Брнабић је истакла да ће хлорокина бити довољно не само за лечење у овом тренутку, већ и за евентуални нови талас епидемије.

"Припремамо се, тако да цела Србија буде мирна", рекла је Брнабић.

Још једном је апеловала на све да се придржавају мера предострожности, да бисмо имали што нормалнији живот и како бисмо сви остали посвећени борби против епидемије, чији се крај назире, али још није дошао, рекла је Брнабић.

 

 

Извор: Танјуг