Вести

Брнабић: Србија забележила значајан успех увођењем еУслуга

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је, отварајући шести Форум владиних услуга, у оквиру Светског самита влада који се одржава у Дубаију, да је Србија морала да почне од нуле да би за осам година дошла до тога да има скоро 100 одсто еУправу.

"Не желим да кажем да имамо 100 одсто, јер посао никада није завршен. Увек постоје ствари које можете побољшати. Увек постоје нове базе података које можете креирати. И тренутно радимо потпуно дигитализовану здравствену евиденцију како бисмо имали потпуно 100 одсто електронски систем здравствене заштите", истакла је Брнабић.

Навела је да је Форум изванредна прилика да подели искуства Србије у развоју еУправе, као и да чује иновативна решења која може Србија да примени.

"Данас, захваљујући еУправи и технологији и дигитализацији, можемо и треба да будемо доступни нашим грађанима 24/7, 365 дана у години", поручила је Брнабић.

Указала је да смо сведоци трансформативне моћи технологије, значаја партнерства и централизације услуга за потребе грађана.

"Захвална сам на могућности да допринесем овој глобалној платформи размене знања и иновација, која нам свима помаже да градимо бољу будућност", рекла је Брнабић.

Додала је да је Србија забележила значајан успех увођењем еУслуга које значајно олакшавају свакодневни живот грађана.

Шесто издање Форума владиних услуга окупило је глобално познате лидере из јавног и приватног сектора, како би расправљали о будућности државних услуга, истражујући теме повећања очекивања грађана, нових технологија и иновација које обликују владине услуге.

Самит, који је јуче отворен, окупио је више од 85 међународних и регионалних организација, 120 делегација влада, имаће 15 форума и више од 120 интерактивних радионица и сесија, а на њему ће говорити више од 200 говорника.

 

 

 

 

Извор: Танјуг