Вести

Брнабић: Сутра је историјски дан за наш народ

Председница Народне скупштине Републике Србије Ана Брнабић и председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић гостовали су у Националном дневнику на ТВ Пинк.

Брнабић је истакла да је сутра историјски дан за наш народ.

"Ми смо задужени за све оно што се тиче парламентарне сарадње. Сутра је историјски дан и велико ми је задовољство да видим да су се на молбу председника Вучића и сви министри активирали. Сутра нас чека један леп дан свакако", рекла је Брнабић.

Брнабић је додала да се радује сутрашњем дану и додаје да сматра колико је значајно да се покаже слога.

"Сутра ће бити дан заједништва, слоге и дан када смо сви заједно око неке ствари која нас спаја", рекла је Брнабић.

Стевандић додаје да је Србија постала један лидер у многим сферама.

Поред Путина и председника Кине, сада имамо и Александра Вучића који се супротставио и једној Немачкој. Ово потписивање споразума долази у време када је Србија јака држава.

Брнабић додаје да овај сабор није одговор на резолуцију о такозваном геноциду у Сребреници.

"Никако Свесрпски сабор не бих повезивала са том срамном резолуцијом о Сребреници. Председник Вучић је са председником Додиком причао о овом сабору много пре него што смо ми знали да се та резолуција припрема. Овај сабор је кулминација једног дугачког процеса. Овај сабор никако не може да крши Дејтонски споразум и кулминација је нечега што је започео председник Александар Вучић још када је дошао на место премијера. Ми смо Срби и са једне и са друге стране Дрине", истакла је Брнабић.

Брнабић је на крају позвала све да дођу на Трг Републике и обећала величанствен призор и додала да је ово једна прослава величанства и слоге.

"Ово је један дан заједништва који сутра покрећемо, а настављамо у будућности", рекла је Брнабић.

 

 

 

 

Извор: ТВ Пинк