Вести

Брнабић: Тајкунски медији праве драму како би изманипулисали грађанима

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић говорила је за ТВ Пинк о састанцима у Охриду и о позоришту "Бошко Буха".

"Од председника Александра Вучића сам научила да будем мало више реалистичнија, него оптимиста по тим питањима, тако да у овом тренутку немам неку нарочиту веру да ће ово у блиској будућности значити оснивање Заједнице српских општина", рекла је Брнабић.

Како је рекла за 30 дана је 10 година од потписивања Бриселског споразума у коме је првих шест тачака ЗСО, али је свакако корак у добром смеру.

"Иако председник Вучић не воли да говори на тај начин, ја бих рекла да је то огроман његов успех у преговорима и добар резултат за Србе на КиМ", навела је Брнабић.

Када је у питању позориште "Бошко Буха", Брнабић је рекла да је цео случај политизован.

"У читавој овој причи једино добро је да смо коначно видели у коликој мери су тајкунски медији спремни да обмањују јавност и пласирају лажи како би политички злоупотребили одређене људе, у овом случају то су глумци", рекла је Брнабић. 

Брнабић је рекла да су и овога пута за позориште "Бошко Буха" тајкунски медији опет покушали да оптуже председника Србије Александра Вучића.

"Ти исти медији су пре неколико недеља објавили да Међународни суд треба да се позабави Вучићем зато што човек из Ниша каже да је Вучић преко неког свог кума умешан у манипулације са техничким прегледима. Ако су спремни тако нешто да кажу, њима није тешко ни да га оптуже за позориште.

Брнабић је показала наслове из како каже тајкунских медија и објаснила како они праве драму како би изманипулисали грађанима.

"Ако се информишете из тајкунских медија, видите наслове да "Град хоће да затвори позориште за децу", да је то "Насиље које власт спроводи над институцијама". "Аца Босанац је власник зграде позоришта, а простор фоајеа и сале позоришта у његове руке је доспео још 2017. године", "Позориште продато у потаји испод цене", "Бошко Буха завршио у рукама Пецонија и Аце Босанца док је Београдом управљао Синиша Мали". - рекла је Брнабић показујући наслове у тајкунским медијима.

Брнабић је рекла да је током данашњег дана дошло до врхунца "дивљања".

"Данас се огласила и Јелена Обућина са Н1 која каже да је са позориштем "Бошко Буха" завршено. Она је рекла и да се снима велики број серија и филмова па "глумци не показују солидарност". Наравно, чак 103 пута је повећан буџет за снимање филмова и серија. Они не кажу да је то за похвалу. Оно што је најзанимљивије је патолошка опседнутост Александром Вучићем", навела је Брнабић.

Брнабић је данас одржала састанак са представницима позоришта.

"Сада да вам кажем шта је истина. Донела сам све уговоре и споразуме. Истина је да је ово продато 2009. године. Дакле, 24. априла 2009. године је ово продато. Је л' тада Александар Вучић био на власти? СНС? Тада је направљен уговор о купопродаји на начин где се не прецизира где се тачно налази простор те зграде, и зато што је тако направљено, није се знало, биле су жалбе, а онда је након свега 2017. године то укњижено и разрешено. Оно што је важно је да се то десило 2009. године. Дакле, ми са тим "Нит' лук јели, нит' лук мирисали". Само позориште никада није било предмет приватизације ни реституције и одувек је било укњижено на град Београд. Овде се ради о 230 квадрата фоајеа, што је опет проблем који треба да решимо. Хвала овим медијима који су нам објаснили шта се заиста десило, а то је да је тај простор продат, у њихово време, 2009. године испод цене", рекла је Брнабић.

 

 

Извор: ТВ Пинк