Вести

Брнабић: Унапређење пословног окружења за немачке фирме у Србији

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је путем видео-линка са представницима немачких компанија из Одбора немачке привреде за исток о јачању економске сарадње кроз даље унапређење пословног окружења за немачке фирме које послују у Србији.

Брнабић је истакла да је Србија, захваљујући реформама које је спровела, нарочито у области владавине права, дигитализације, реформе образовања и економије, постала кредибилан и поуздан партнер за немачке компаније које су све присутније у нашој земљи.

Брнабић је додала да је Немачка дуги низ година међу водећим привредним партнерима Србије и први спољнотрговински партнер, истакавши да ће Влада радити и даље на стварању добре пословне климе како би привукла нове немачке инвеститоре.

Представници немачких компанија су оценили да је сарадња са  Србијом веома добра и да даје одличне резултате, нагласивши да је захваљујући пословању немачких фирми у Србији обезбеђено 68.000 нових радних места.

Они су поздравили реформе Владе Србије које воде ка интензивирању економских и трговинских односа.

Саговорници су разменили мишљења о будућим корацима који би додатно олакшали пословање немачких инвеститора и допринели да будућа сарадња буде још успешнија.

Састанку су, између осталих присуствовали представници "Дојче банке", компанија "Хенкел", "Сименс" и "Континентал", представници Савезног министарства за економију и енергетику, као и амбасадор Немачке у Србији Томас Шиб.

 

 

 

Извор: Танјуг