Вести

Брнабић: Уручени кључеви првих станова за безбедњаке у Новом Саду

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић уручила је кључеве првих станова изграђених за припаднике снага безбедности у Новом Саду.

Брнабић је уручила 14 кључева новим станарима у зградама изграђеним у новосадском насељу Југовићево.

"Хвала свим припадницима служби безбедности на свему што радите да се сви ми, остали грађани осећамо безбедни и сигурно, али и вашим породицама, јер оне подносе највећи део те жртве, јер знају да је ваш живот сваки дан на линији која чини све нас друге безбеднима", поручила је Брнабић.

Брнабић је навела и да је свих 2.000 станова, колико је предвођено у првој фази изградње у Новом Саду, већ продато, те најавила да ће се у том граду кренути у другу фазу, изградњу додатних станова, и то већ до краја лета.

"Прве породице ће се овде уселити већ данас, вечерас и желим вам да уживате у новим становима", поручила је Брнабић.

 

Србија данас озбиљна држава, брине о свим грађанима

Било је крајње време да држава уради нешто овако конкретно, као што је градња станова за припаднике безбедносних служби и тиме покаже захвалност, али и каква смо држава данас - озбиљна, која брине о својим грађанима, поручила је Брнабић.

"Држава која брине о породицама припадника служби безбедности, показује своју захвалност, гради перспективу за вас", рекла је Брнабић.

Брнабић је навела да је пројекат изградње станова за безбедњаке сигнал и осталима, лекарима, учитељима, наставницима, васпитачима, професорима, ватрогасцима, свима који раде за државну службу и боре се за Србију, да постоји боље сутра.

"Да ће се ово радити и за њих, да ће се држава бринути о свима, јер тако сваки дан јачамо сваки сегмент друштва", рекла је Брнабић.

Брнабић је уручила 14 кључева новим станарима у зградама изграђеним у новосадском насељу Југовићево и најавила да ће кључеви станова у Краљеву и Крагујевцу бити уручени до краја маја.

"Хвала свим припадницима служби безбедности на свему што радите да се сви ми, остали грађани осећамо безбедни и сигурно, али и вашим породицама, јер оне подносе највећи део те жртве, јер знају да је ваш живот сваки дан на линији која чини све нас друге безбеднима", поручила је Брнабић и подсетила да је председник Александар Вучић покренуо пројекат 2018. године.

Брнабић је подсетила да ће се у Новом Саду кренути у изградњу нове ковид болнице, додатне зграде КЦВ, зграде научно-истараживачког института.

"Србија је данас другачија земља, постала је таква 2014. године. Данас је Србија јача него јуче, али слабија него што ће бити сутра", рекла је Брнабић.

Брнабић је додала да је посебно поносна што на градилиштима нових станова раде домаће компаније.

 

 

Извор: Танјуг