Вести

Брнабић: Успешан процес вакцинације услов за повратак пословања у нормалне токове

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са представницима фитнес заједнице Србије, са којима је разговарала о последицима и ефектима пандемије коронавируса на ову индустрију.

Састанку су присуствовали и министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић, као и представници Министарства финансија. Фитнес раднике на састанку су представљали чланови Савеза за рекреацију и фитнес Србије, Спортског савеза Београда и Удружења персоналних тренера.

Учесници састанка су изразили задовољство због одржавања састанка и прилике да  председница Владе и министар из прве руке чују све проблеме и захтеве са којима се ова ндустрија суочава од почетка пандемије.

У разговору је постигнута сагласност о томе да су овакви разговори најбољи начин да се заједничким деловањем и дијалогом пронађе најбоље решење за ублажавање економских последица пандемије коронавируса.

Представници фитнес заједнице нагласили су да су заинтересовани и спремни да учествују у кампањи за масовну имунизацију становништва.

Они су изразили уверење да би вакцинација помогла што бржем повратку њиховог пословања у нормалне токове. Као заговорници здравог живота, истакли су да се вакцинација против заразне болести COVID-19 у потпуности уклапа у њихову агенду и изразили наду у наставак оваквог темпа вакцинације у Србији.

Учесници састанка изразили су спремност да у потпуности поштују све епидемиолошке мере које су на снази, а све у циљу наставка рада и пословања. Њихов основни захтев био је дуже радно време како би, у складу са епидемиолошким мерама, могли боље да распореде своје чланове и вежбаче, с обзиром на то да већина теретана функционише на принципу заказивања.

Данашњи састанак део је ширих консултација које је председница Владе са ресорним министрима имала у претходним данима са представницима индустрија које су највише погођене негативним ефектима пандемије коронавируса.

Брнабић се раније састала и са представницима филмске индустрије и биоскопа, као и са удружењима фризера, угоститеља и музичара.

 

 

 

Извор: Танјуг